Lehetséges két szakot vinni két egyetemen egyszerre?
Idén érettségizek, és jogra szeretnék menni Miskolcra, vagyis az a cél, viszont a keleti nyelvek és tudományok is nagyon érdekel legfőképp a török nyelv, meg úgy az egész kultúra, így gondoltam arra hogy elvégezném a kettőt egyszerre, és mivel ilyen szak csak az ELTE-n van, így gondoltam azt levelezőn végzem államin, a jogot meg Miskolcon fizetősön.
Azért nem mennék az ELTE-re jogra, mert nem lennének elég a pontjaim sem márészt meg szerintem csak túl van hypeolva, a Miskolci jobban vonz.
Lehet ilyet,hogy 2 egyetemen végzek 2 szakot egyszerre?
Ez mennyire macerás?
Lehetni lehet, minden további nélkül.
Kérdés, hogy fogod-e bírni.
Keleti nyelvek és kultúrák szakból nincs levelező! Sok gyakorlati óra van
Szintén keleti nyelvek és kultúrák szakon tanulok
4es vagyok.
Szerintem először végezd el a jogot és utána menj törökre.
Egyik ismerősöm így csinálta.
Két levelezőt ne csinálj együtt szerintem, nappali mellett levelezőt már inkább, DE az első évben szerintem csak próbáld ki nappalin azt, amit csak nappalin lehet tanulni, mert kezdetben ez bőven elég terhelés lesz a középiskola után. Mivel törököt csak így lehet (nappalin), így ez legyen az első helyen szerintem, mert ehhez később sokkal nehezebb lesz visszatérni, ha még érdekelne, és ha úgy érzed, hogy elbírnál még mellette egy szakot, akkor lehet esetleg értelmes ötlet belevágni a jogba levelezőn a második évtől. De azt azért vedd figyelembe, hogy nem könnyű a jogot (sem) elvégezni!
#7. Valóban általános probléma, mindenki aggódik, hogy kicsúszik az időből. Én is éreztem ezt magamon, és érzem is szinte mindig, tökre természetes szerintem.
#8. Még annyit, hogy ha a törököt elkezded az ELTE-n (csak ott lehet), akkor nyilván nem Miskolc lesz a legjobb döntés a levelező jogra sem, hanem az ELTE vagy a Pázmány, de ez talán triviális.
Egyébként ez messze nem példa nélküli (nyelvszak+jog párhuzamosan), még olyanokról is hallottam, akiknek a summa cum laude jogász oklevél is összejött az ELTE ÁJK-n úgy, hogy mellette még egy nyelvi szakot is vittek a BTK-n (gondolom, azt is nappali tagozaton, de nem tudom ennyire részletesen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!