Mit érdemes tanulni 19 éves lányként?
Figyelt kérdés
Suli után mindenki azt mondja hogy próbáljak még valamit tanulni ne rohanjak egyből ki a munka világába,amivel egyébként nem értek egyet de szüleim sem engedik hogy dolgozni menjek. Boltban voltam diákmelósként nem az én világom,gyárban is voltam,meg lehet szokni de egy idő után monoton,illetve ha szarok a főnökök szívás a dolog,ha jól tudom legtöbb gyárban 12 van ami nem egy legjobb fiatalon belecsöppeni,igaz én 8ba jártam de az sajnos csak diákmunkaként van. Szépészetben tanultam annyira az sem az én világom,túl sokat kell beszélni az emberekhez. Mivel énis utálom a nem beszélő kozmetikusokat vagy fodrászokat, Egy dolog amire azt mondom ebben igen is tudnék dolgozni az az irodai asszisztens. De azt hallottam irodában csak egyetemi végzettségel lehet menni ez valóban igaz?2022. dec. 4. 11:47
1/6 anonim válasza:
Amit ennyi idös fiúként is. Ami érdekel!
2/6 anonim válasza:
Mi érdekel? Ha ezt abszolút nem tudod, akkor szerintem megéri felkeresni egy pályaválasztási tanácsadót.
3/6 anonim válasza:
Irodában is sokat kell beszélni, ügyet intézni, főleg, ha valaki más titkárnője vagy, helyette is telefonálgatni. De amúgy, elmehetsz egy államigazgatás főiskolára (nem tudom így hívják-e még), csak hát ugye a közigazgatásban sem szórják az emberre a pénzt, de egy futószalagmunkásnál talán jobb. Hogy "irodai asszisztens" iskola létezik-e, azt nem tudom, az OKJ-k világában nem vagyok otthon (meg most ki tudja mi van az OKJ helyett). De egy közigazgatási diplomával szerintem simán végezhetsz ilyet is. Nem ismerem az IT-szakmák világák, de ha megy kicsit a matek, és szereted az informatikát, akkor lehet, hogy ott sikerül valamit találnod. Egyébként esetleg tényleg megkérdezhetsz egy pályaválasztási tanácsadót a jegyeiddel, hátha rávilágít valamilyen szakmára számodra. Azért kellene most tanulni, mert ha pár év munka után jössz arra rá, hogy valami mást akarsz csinálni, később sokkal nehezebb lesz visszalendülni a tanulásba. Illetve, korral az emberrel is fárad, nehezebben tanul új dolgokat, nehezebben veszi rá magát arra, hogy visszamenjen az iskolapadba.
4/6 NTBS válasza:
Ami téged érdekel. A leírás alapján irodai asszisztens képzés a megoldás. De ott is sokat kell másokkal foglalkozni.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, döntöttem végül.
2022. dec. 5. 14:51
6/6 anonim válasza:
Most kell jelentkezni egyetemre. Ha van hozzá elég eszed, mindenképp végezd el. Egyre kevésbé kell a képzetlen munkaerő, mert azokat könnyű automatizálni, vagy olyan nációkkal kell versenyezni, ahol a napi bér 1 tál rizs. Egyetemen könnyebb jó férjet is fogni, aki nem minimálbért keres meg 30 éves zsigulival vagánykodik már 1 munkában töltött év után sem akkor sem, ha addig csóró volt a 1etemen. Persze egyetem nélkül is lehet jól keresni, csak úgy nem biztos, vagy elég veszélyes emberhez kell hozzámenni. De ha rám hallgatsz, akkor azt csinálsz, amit szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!