Érdemes lenne, lányként cnc-t tanulni?
Figyelt kérdés
Mármint szerintetek lenne e munkám utána? Illetve meg tudnám e csinálni lányként? Két dologtól félek az egyik a matek, a másik a műszaki rajz. Kereskedelmi technikus vagyok most jelenleg. Baranyán belül hol ajánlanátok?2014. júl. 17. 22:06
1/3 hőcserélő válasza:
Nos én ilyen szakot tanítok ahol van cnc is (gépgyártástechnológia technikus) ott már matematika nincs. Műszaki rajz úgy gondolom nem vészes inkább csak szorgalom kell hogy lerajzold azt amit a tanár kér. Úgy gondolom ami nehéz az a CNC programozás. Esetleg lányként a gyakorlati tárgyak közül maga esztergálás-marás illetve kéziforgácsolás
2/3 anonim válasza:
Szia! Le tudnád rakni a Cnc forgácsolót ha erre gondolsz. Gond a munkahely lenne, de nem azért mert lány vagy. Nincs tapasztalatod, szakmai előképzettséged. Így nagyon nehéz állást találni.
3/3 anonim válasza:
Munkád lenne szerintem. Mindenhol a tapasztalattal rendelkező CNC-seket keresik, de egyre több helyen vállalják a betanítást, mert a tapasztaltaknak túl magas bérigényük.
Megcsinálni meg tudnád, a matektól ne félj, mert nem fogsz vele találkozni!
Ami kicsit talán nehéz lesz a tanfolyamban, az a hagyományos forgácsolás. Mert most már elvileg úgy van, hogy a cnc képzés két éves, amiből egy év(?) hagyományos forgácsolás.
A műszaki rajzot meg lehet tanulni.
A CNC-t eddig is hiány szakmának mondták, most viszont, hogy a tanfolyam hossza a duplájára nőtt, kevesebben fogják elvégezni és még kevesebb CNC-s lesz. De ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!