Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gáz, ha egyáltalán nem akarok...

Gáz, ha egyáltalán nem akarok egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Tavasszal érettségiztem, nem adtam be sehova a jelentkezésemet, mert egyszerűen fogalmam nem volt, hogy mivel is akarok foglalkozni, így inkább most dolgozom. A napokban meglátogattam egy-két egyetemi, tanári szakos előadást, hát, az érzés tovább erősödött, még inkább egy olyan érzés fogott el, hogy ez nekem nem kell, mintha képletesen egy darálóba ültem volna, teljesen leszívott. Az is tény, hogy ez csak 1 db előadás volt, tehát messzemenő következtetést nem lehet levonni, de amit hallottam, hogy mennyi munkával jár az egyetem, s gyakran szopatják is az embereket, nem motiválják, sőt, néha lehúzzák, hát, én erre biztosan rámennék. Az érettségim amúgy jól sikerült, 2 emeltem is van, baráti kör, a család is, nyomja, hogy jelentkezzek már valahova. Én mégis inkább egy szakma felé hajlok, leginkább az autószerelés érdekel, ebben tudnék teljes értékű ember lenni, úgy érzem. Valóban gáz lenne, ha, egy relatíve jó tanuló szakmát tanul?
2022. nov. 9. 17:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem gáz, manapság anyagilag a szakma jobban megérheti, ha jól vagy benne. Ha az autószerelés érdekel, akkor csináld azt. Ne engedj mások nyomásának ebben a kérdésben. Ha pár év múlva úgy érzed még mindig mehetsz egyetemre.
2022. nov. 9. 17:30
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem gáz.

Egy ismerős családban (ügyvédek, orvosok , bírók a felmenők között) asztalosnak tanult az egyik gyerek. Mestermunkái vannak, mindenki örül és boldog.

Egy másik családnál repülőgépmérnök lett volna a srác, de inkább elment autószerelőnek. Ő is totál sikeres vállalkozást visz mára...

2022. nov. 9. 17:42
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindenki egyetemet végez, akkor előbb-utóbb elfogynak az ún. szakemberek, amelynek több szakmában már most is látjuk és érezzük hatását. Ha nem érzel magadban erre indíttatást, akkor ne menjél egyetemre! Ettől még igen értékes ember lehetsz.
2022. nov. 9. 17:43
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs kedved ne csináld.

És igen, az egyetem az szívás. Sajnos egy tanár az egyetemen már tényleg azt csinál, amit akar. Nincs semmi kontroll. Ha mindenkit megszivat a vizsgán, megteheti. Ha nem adja le normálisan az anyagot, megteheti.

Ennek ellenére én emiatt biztos nem hagynám magam lebeszélni. Ott már nem úgy van, mint a középiskolában, hogy egy tantárgyat egy tanár tanít 4 évig. Vannak órák, amiből egy félévet le kell tenni. Persze lehet, hogy egy tanár több félévet is tanít, de azért túl sokáig nem boldogítja a diákokat, mert mindegyiknek saját speciális területe van. Ezeket a vizsgákat meg valahogy kettessel túl kell élni. Később már senki nem kérdezi, hogy hányasra végeztél. Nekem két diplomám van, és volt idióta tanárom bőven, de nem mentem rá idegileg. Ennyi idősen az ember ezt már tudja kezelni lelkileg, nem olyan, mint az alsó tagozat.

Ráadásul a nappali tagozat kollégiummal életem legszebb évei voltak. Inkább buliztunk, mint tanultunk, nagyon szerettem. Persze ehhez kell egy támogató szülői háttér, munka mellett tanulni már nem buli.

Amúgy lehet, hogy autószerelőként jobban keresnél, nincs is ezzel baj. Csak azért az koszos fizikai munka, ráadásul 40 év felett már nem annyira esik jól az embernek. Szóval érdemes ezt is, azt is mérlegelni.

2022. nov. 9. 19:41
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz, viszont akkor valamilyen szakmába bele kellene meg kezdeni, mert ha jól vettem ki, épp semmit nem csinálsz, csak gondolkodsz. Ha később mégis tanulnál, akkor még inkább ki leszel esve a lendületből. Amúgy, a hallgatók 90%-a nem jár be nem kötelező órákra, pont azért, amit te is írtál :D
2022. nov. 9. 20:24
 6/16 anonim ***** válasza:
80%

Nem az a gáz, ha nem akarsz egyetemre menni, hanem az, hogy még mindig nem kezdtél el dolgozni, ha jól értem.

Minél előbb keress állást valami autós cégnél, hogy közelről lásd, mi vár majd ott rád, ha azt a szakmát akarod kitanulni. Hogy mi vár majd ott rád diplomával, és mi anélkül.

2022. nov. 9. 21:21
 7/16 A kérdező kommentje:
6. Nem írtam én olyat, hogy nem dolgozom sehol. De tény, hogy az árufeltöltős munka nem valami hálás. Ezért is váltanék.
2022. nov. 9. 21:57
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hajrá!
2022. nov. 9. 21:59
 9/16 anonim ***** válasza:
21%
Nem értek egyet, sztem adj egy esélyt az egyetemnek, komolyan.
2022. nov. 10. 00:47
 10/16 anonim ***** válasza:
49%
Később akkor legalább nem fogod megbánni, mert kipróbáltad..
2022. nov. 10. 00:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!