Gáz, ha egyáltalán nem akarok egyetemre menni?
Nem gáz.
Egy ismerős családban (ügyvédek, orvosok , bírók a felmenők között) asztalosnak tanult az egyik gyerek. Mestermunkái vannak, mindenki örül és boldog.
Egy másik családnál repülőgépmérnök lett volna a srác, de inkább elment autószerelőnek. Ő is totál sikeres vállalkozást visz mára...
Ha nincs kedved ne csináld.
És igen, az egyetem az szívás. Sajnos egy tanár az egyetemen már tényleg azt csinál, amit akar. Nincs semmi kontroll. Ha mindenkit megszivat a vizsgán, megteheti. Ha nem adja le normálisan az anyagot, megteheti.
Ennek ellenére én emiatt biztos nem hagynám magam lebeszélni. Ott már nem úgy van, mint a középiskolában, hogy egy tantárgyat egy tanár tanít 4 évig. Vannak órák, amiből egy félévet le kell tenni. Persze lehet, hogy egy tanár több félévet is tanít, de azért túl sokáig nem boldogítja a diákokat, mert mindegyiknek saját speciális területe van. Ezeket a vizsgákat meg valahogy kettessel túl kell élni. Később már senki nem kérdezi, hogy hányasra végeztél. Nekem két diplomám van, és volt idióta tanárom bőven, de nem mentem rá idegileg. Ennyi idősen az ember ezt már tudja kezelni lelkileg, nem olyan, mint az alsó tagozat.
Ráadásul a nappali tagozat kollégiummal életem legszebb évei voltak. Inkább buliztunk, mint tanultunk, nagyon szerettem. Persze ehhez kell egy támogató szülői háttér, munka mellett tanulni már nem buli.
Amúgy lehet, hogy autószerelőként jobban keresnél, nincs is ezzel baj. Csak azért az koszos fizikai munka, ráadásul 40 év felett már nem annyira esik jól az embernek. Szóval érdemes ezt is, azt is mérlegelni.
Nem az a gáz, ha nem akarsz egyetemre menni, hanem az, hogy még mindig nem kezdtél el dolgozni, ha jól értem.
Minél előbb keress állást valami autós cégnél, hogy közelről lásd, mi vár majd ott rád, ha azt a szakmát akarod kitanulni. Hogy mi vár majd ott rád diplomával, és mi anélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!