Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gáz, ha egyáltalán nem akarok...

Gáz, ha egyáltalán nem akarok egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Tavasszal érettségiztem, nem adtam be sehova a jelentkezésemet, mert egyszerűen fogalmam nem volt, hogy mivel is akarok foglalkozni, így inkább most dolgozom. A napokban meglátogattam egy-két egyetemi, tanári szakos előadást, hát, az érzés tovább erősödött, még inkább egy olyan érzés fogott el, hogy ez nekem nem kell, mintha képletesen egy darálóba ültem volna, teljesen leszívott. Az is tény, hogy ez csak 1 db előadás volt, tehát messzemenő következtetést nem lehet levonni, de amit hallottam, hogy mennyi munkával jár az egyetem, s gyakran szopatják is az embereket, nem motiválják, sőt, néha lehúzzák, hát, én erre biztosan rámennék. Az érettségim amúgy jól sikerült, 2 emeltem is van, baráti kör, a család is, nyomja, hogy jelentkezzek már valahova. Én mégis inkább egy szakma felé hajlok, leginkább az autószerelés érdekel, ebben tudnék teljes értékű ember lenni, úgy érzem. Valóban gáz lenne, ha, egy relatíve jó tanuló szakmát tanul?
2022. nov. 9. 17:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
9. Értelek, de ha ötletem sincs, hogy melyik szak passzolna hozzám, akkor megette a fene az egészet. Mert hiába voltam jó földrajzból, hiába emelt érettségiztem belőle, az egyetemi földrajz teljesen más.
2022. nov. 10. 12:56
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetemet nem kipróbálni kell, hanem elvégezni! Ahhoz meg az kell, hogy tudja az ember, hogy miért megy egyetemre, hogy mit akar tanulni és miért. Amíg ez nincs meg, addig nem lesz elég nagy a motiváció, és félbe fogja hagyni, annak meg semmi értelme. Ezért nagyon is jól teszi, aki érettségi után inkább elmegy előbb dolgozni egy-két évig, és akkor megy egyetemre, amikor már tudja, hogy mit akar.
2022. nov. 10. 17:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz, teljesen rendben van. Ha valakinek nincs motivációja az egyetemhez, ha nem azért csinálja, mert nagyon érdekli az adott terület és/vagy kell a munkához a diploma, amit végezni szeretne, akkor haláli. De még így is nagyon szenvedős sokszor.
2022. nov. 11. 15:28
 14/16 anonim ***** válasza:

"akkor haláli"

Ezt hogy érted?

2022. nov. 11. 17:00
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Úgy értettem, hogy el nem tudom képzelni, hogy azok, akik nem azért vannak ott az egyetemen, mert nagyon érdekli őket vagy erős a motivációjuk, mert kell a diploma az adott szakmához, akkor nem tudom hogy lehet bírni, mert nagyon kemény. Persze szaktól is függ.
2022. nov. 11. 17:38
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Aha. Azt én úgy mondom, hogy halálos. A haláli nálam olyasmit jelent, hogy tök jó, nagyon vicces, stb. :)
2022. nov. 11. 17:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!