Melyikkel tudnék a jövőben többet keresni?
Figyelt kérdés
Tehát van egy olyan problémám hogy szeretnék továbbtanulni, de nem tudom hol kéne mivel mind a kettő nagyon jó lenne. Melyik lesz hasznosabb és jobban kereső?
A vegyész vagy a szakács szaktechnikus?
2022. okt. 22. 07:15
1/5 anonim 



válasza:





Szakácsra mindig szükség lesz és kevesebbet kell hozzá tanulni.
2/5 anonim 



válasza:





A vegyész (legalábbis Magyarországon) messze nem tartozik a legjobban fizetett diplomás végzettségek közé, a technikus szintről már nem is beszélve. Így hacsak nem kifejezetten és elsősorban az érdekel, valóban érdemes lehet elgondolkodni a szakács tanulmányokon. Főleg, ha kedved is van hozzá. Valóban szükségünk lesz rájuk mindig, és egyre jobban tudják érvényesíteni érdekeiket a munkaerőpiacon, hiszen jellemzően válogathatnak a munkák közül belföldön és külföldön is. Ráadásul egyre több tapasztalt profi is van az országban, kiváló éttermeket vezetnek, versenyeket nyernek, sokat lehet tanulni tőlük. A piac pedig még a mostanában romló gazdasági helyzet dacára sem telített, egy szorgalmas, tehetséges szakácsnak van jövője, pláne ha a sikerei ellenére még némileg szerény is tud maradni (ami nem egyenlő az önbizalom hiányával).
3/5 anonim 



válasza:





Ha vegyész szeretnél lenni nem érdemes technikumnál megállni. Alapdiploma, utána minimum mesterképzés, de a legjobb, ha doktoriig megy az ember. Nekem is ez a terv.
Ha nem a szíved csücske a tanulás és nem vagy ilyen ambíciózus akkor szakács.
4/5 A kérdező kommentje:
Szeretek tanulni azzal nincs gond és olyan rosszul se tanulok de nem lenne türelmem végig zongorázni a doktoriig
2022. okt. 22. 19:22
5/5 anonim 



válasza:





Hát, akkor ezt meg is oldottuk, legyél szakács! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!