Gyermekpszichológus hogyan lehetek?
Gimnáziumban milyen tantárgyakat érdemes felvenni fakultációnak?
Miből emelt érettségizzek?
Gimi után milyen egyetem, hova érdemes?
Az egyetemen belül bölcsészkar?
És utána?
A felvételi rendszer most fog változni, úgyhogy ezzel kapcsolatban nehéz jelenleg pontos infót mondani. Nem fogok tippeket adni arra, hogy miből érettségizz (főként a felvételis változások miatt), de angol és biosz órán nem árt figyelni, mert egyedül ezek fognak valóban jól jönni az egyetemen.
Az egyetemek közül sokaknak van ilyen-olyan preferenciája, és egyesek úgyis le fognak pontozni, ha az X egyetemet javasolja az ember... Összességében a magyar egyetemek között nincsenek hatalmas különbségek, mindegyik helyről kikerülhet az ember tök jó szakemberként. A legtöbb helyen a bölcsészkaron van a pszichológia szak, kivéve az ELTE-n, de természetesen mindegyik ugyanazt a végzettséget adja.
Először van ugye a 3 éves alapképzés, ami mindenkinek ugyanaz. Utána jön a 2 éves mesterképzés, ami során van lehetőség fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia (esetleg tanácsadás- és iskolapszichológia) specializációt választani. Amúgy mindenki ugyanazt a diplomát kapja (okleveles pszichológus), csak apró betűben oda van írva, hogy melyik specializáció követelményeit teljesítetted. Ezek után már van lehetőséged dolgozni, a doktori felé menni, ha a kutatás érdekel, vagy szakképzésbe menni (tanácsadás vagy klinikum felé, ez 2-4 év), ami után akár pszichoterapeuta is lehet az ember (mármint csak a klinikai szakképzés után). Utóbbi egy marha hosszú út, és nem is "kötelező", csomó módszerspecifikus képzést el lehet végezni a mester után is.
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan privátban, szívesen válaszolok! :)
Biológia, nyelv, magyar, töri, eddig ezeket az emelteket fogadták el.
A leghasznosabb az emelt biológia és az angol.
A matekot is elfogadják felvételi tantárgyként.
Én másodéves vagyok alapképzésen és én is gyermekpszichológiára szeretnék majd szakosodni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!