Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi értelme van továbbtanulni,...

Mi értelme van továbbtanulni, meg egyetemre járni?

Figyelt kérdés

Megnéztem, Németországban a minimálbér havi 650ezer forint.

Mi értelme van tanulással szenvedni az egyetemen, meg tanulni nehéz mérnöki szakmákat?

Ha valaki megtanul felsőfokon Németül, vagy valami más nyelven és kimegy külföldre, akkor akár bolti eladóként, vagy Meki-s alkalmazottként is képes akár havi 1 milliót keresni..

2022. okt. 9. 18:44
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom neked elmondani, milyen érzés egész életedben izgatottan, örömmel várni, hogy milyen feladattal teheted épp próbára a képességeidet, milyen újabb nagy mérföldkőhöz érkezel, milyen újabb szintet és meglepetést rejteget a szakmád.

Az értelmiségi munkakörökben, amennyiben érdekel, amit csinálsz, megvan ez az izgalom és lépcsőzetesség, egy életen át van lehetőséged többre és többre képesnek lenni és szerintem ettől olyan csodálatosak elsősorban. Emlékszem, mikor életem első komolyabb munkahelyére bekerültem, úgy éreztem magam, mint gyerekként a vidámparkban. Csomó vadonatúj, csillogó, csillagászati összegekbe kerülő műszer, amit addig csak könyvekben, videókban láttam, olyan horderejű projektek, amikről publikációkban olvastam és most itt lehetek én is ezek között az emberek között és hozzátehetek idővel én is ehhez. Egyszerűen izgatott voltam és rettenetesen kíváncsi a szakmám iránt, ami szerencsére azóta is megmaradt. Azóta is izgatott vagyok, ha valami új technológiáról hallok, ha valami újat tanulok, alig várom, hogy kipróbáljam, hogy ha csak egy kicsit, de hatékonyabban csináljam.

Aki csak a pénzig lát, soha nem fogja felfogni, hogy milyen érzés magadat kompetens, hozzáértő, klassz szakembernek tartani, aki épp valami nagyon menőn dolgozik, és olyan dolgokban részt venni, amitől egyszerűen úgy érzed, hogy szárnyalnak a gondolataid. Ezt egy szakmunkás mentalitású, pénzért prostuló ember sosem fogja józan ésszel felfogni.

2022. okt. 9. 21:29
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, maradjunk annyiban, hogy neked nem érdemes tanulni. Semmit. Pont.

Ja de: tanulj meg makogni valamennyit németül, aztán menj krumplit sütni a halálodig.

2022. okt. 9. 22:26
 23/33 A kérdező kommentje:

Sajnos nem fogok krumplit sütni. Magyarország legismertebb egyetemet elvegzem, már nincs sok hátra, egy olyan szakmában ami keresett.

Viszont elszomorito hogy ennyit lehet csak keresni meg diplomával is.

Nem rég néztem normálisabb házak meg vidéken is 40+ milliók.

Tegyük fel csodavilagban élsz és havi fel millát ferre tudsz tenni, meg így is majdnem tíz ev mire osszejon az ára.

2022. okt. 9. 23:16
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nagyon kevesen keresnek annyit a világon, hogy a saját országukban pillanatok alatt házat tudjanak venni. Felhoztad Németországot, ott sem olcsók az ingatlanok. Egy átlagos 40 négyzetméteres lakás 200 ezer euro felett van, úgy, hogy ez még nem egy München, Berlin vagy épp egy Frankfurt, ahol simán ennek a kétszerese.

A házak pedig ennél jóval drágábbak.

De megnézheted amerikát is. Hiába keres valaki New Yorkban évi 100 ezer dollárt(ami egyébként elég magas fizu) ha 2000 dollár a bérleti díj(egy lyukért) és 1 millió alatt nem mutatnak meg neked lakást. ÉÉS örülsz ha a lakásban van mosógép.

Külföldön sincsen kolbászból a kerítés lehet hasonlítgatni a fizetéseket a milyénkhez de nem érdemes, mert nem itt költöd el a kint megszerzett béredet, hanem ott ahol az élet is jóval drágább.

2022. okt. 9. 23:37
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem esztelenkedni kell és kuporgatni a pénzt 50 millió forintos első lakásba. Kiröhög a világ. Senki sem vesz 1/1-es tulajdoni hányaddal ennyiért első lakást az újgazdagok gyerekein kívül. A többiek is csokból meg hitelből balhézzák össze osztott tulajdonnal, azt meg aztán végképp nem irigylem.

Nekem amint volt 15 misim, befektettem, vettem egy közepes állapotú kislakást jó környéken, amiért a magadfajta csak köpköd és húzza a száját, kipofoztam 2 millió forintból, 30 millió fölött tudom eladni most, 4 évvel később. És addig sem kellett bérleti díjat fizetnem. Nyertem rajta ~ 25 millió forintot az albérlet híján megspórolt pénzzel együtt. De ha nem nőtt volna az értéke, akkor is megérte volna. Mit gondolsz, ha albérletben vakarom a seggem várva, hogy összejöjjön 40-50 millió forint, mert hülye, telhetetlen szingli kölyökként nem bírok a véremmel és nem bírok lépésről lépésre haladni, hol tartanék? Nem itt. Kuporgatnám a pénzt és nézném, ahogy elhúz mellettem az infláció a faszba.

Nem az számít, ki mennyi pénzt keres. Az is számít, de ami fontosabb, hogy ki mire és mennyit költ. És ahogy sok szakmához, úgy úgy gondolom, hogy az életben való elinduláshoz is alázat kell. Tisztában lenni azzal, hogy nincs olyan, hogy "jár" meg "akarok". Vagyis van, de mögötte nincs út.

2022. okt. 10. 01:31
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

"Ennyit az egyetemről, annyit kell tanulni, hogy belegebedsz és így is csúszással végzel. Igaz én egy neves egyetemre járok és ott is egy nehezebb szakra, de akkor is. A sok szenvedésért meg majd kapok havi 250-300 nettót kezdőként és örülök majd ha ez az évek során felmegy."

Nem neked való ez. Inkább add át a helyed olyannak, aki szívesen tanulja és majd szívesen is csinálja ezt a területet. Te pedig menj ki Németországba krumplit sütni. Csak tudd, ott ezeket a munkákat a "bevándorlók" csinálják, annyi is a társadalmi megbecsültségük.

2022. okt. 10. 10:23
 27/33 anonim ***** válasza:
96%
Képzeld, az aki krumplit süt, vagy szakács, lehet boldog ember. Attól még, hogy krumplit süt, szabadidejében matekozhat, tanulhat akármit a netről, vagy olvashat szépirodalmat. Nem csak az egyetemen lehet tanulni.
2022. okt. 10. 10:49
 28/33 anonim ***** válasza:
93%
A másik meg az, hogy azt a krumplit te eszed meg, mikor elmész a barátaiddal szórakozni a városba. Kukások nélkül meg, bármilyen lenézett munka is, belefulladnánk a szemétbe
2022. okt. 11. 02:48
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

1. Vannak olyan területek amikhez kell diploma, ha valami orvos,ügyvéd szeretne lenni akkor nem kerülheti ki az egyetemet.

2.Normális fizetés és ezáltal normális életkörülmények és ide nem csak am diplomásokat értem, hanem szakmunkásokat is(burkoló,festő stb…). Ezekkel itthon is elég jól meg tud élni az ember.

3.külföldön többet

Keresel igaz, de nem mindenkit motivál a pénz, én is tudok németül, megse

Megyek külföldre mert minden

Ide köt(család,barátok),ráadásul itthon is meg tudok élni normalisan.

2022. okt. 11. 10:54
 30/33 A kérdező kommentje:

Ez a másik, ha egy burkoló, festő, szakmunkás egy 3 éves képzéssel képes annyit keresni mint egy mérnök, aki éveken keresztül tanul, akkor mi értelme az egész egyetemnek.

Tudom megint megfogom kapni, hogy nem mindenki akar szakmunkás lenni, hanem egyetemmel végezhető munkát szeretne csinálni, de akkoris, ez az egész nagyon nincs átgondolva, logikus lenne, hogy ennyi befektetett munkáért legalább nagyobb legyen a fizetés.

2022. okt. 11. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!