Mi értelme van továbbtanulni, meg egyetemre járni?
Megnéztem, Németországban a minimálbér havi 650ezer forint.
Mi értelme van tanulással szenvedni az egyetemen, meg tanulni nehéz mérnöki szakmákat?
Ha valaki megtanul felsőfokon Németül, vagy valami más nyelven és kimegy külföldre, akkor akár bolti eladóként, vagy Meki-s alkalmazottként is képes akár havi 1 milliót keresni..
3. A lányomnak, aki szintén orvos és Németországban él, a te mostani fizud
már 5 évvel ezelőtt is meg volt, azóta meg már több is.
Azért azt hozzátenném, hogy a lakás bérleti díjak, szolgáltatások, mint éttermek, bárok, bulihelyek, kiszállítás, internet stb sokkal drágábbak Németországban mint itthon. Ez nem azt jelenti, hogy a Németek nagyátlagban nem élnek jobban mint mi, de ne csak összekbe gondolkodj mert az elég félrevezető.
Ami miatt érdemes tanulni az a kényelem. Én dolgoztam diákmunkában több gyárban is köyépiskola végén, egyetem elején és nem egy leányálom. Egész nap állsz, rosszabb esetben 40 fokos csarnokban, vegyszereknek kitéve. Arról nem beszélve hogy a 3 műszak szépen hazavágja az alvásrendszeredet.
És mindezért nagyon örülsz ha hazaviszel 350 nettót, és örülsz ha félre tudsz egy kevés pénzt tenni.
Hozzátenném, hogy Németországban is csak a pénz mennyiség változik, a munka ugyan az marad.
Most, egyetem után én és a legtöbb ismerősöm 4-500 körüli nettót visz haza. Irodában klimatizált helységben dolgozok, nem vagyok kitéve semmilyen fizikai problémának, hazamegyek a 1.5 szobás újépítésű, kényelmes lakásomba és nem kell elgondolkodnom azon, hogy miből fizetem ki a kövekező havidíjat.
#10, ez vicces dolog, hogy tanulj a világról, azért mentél egyetemre.
Én jelenleg egyetemre járok, de már elegem van belőle.
Amikor megtanulod amit leadnak, egész nap tanulsz, majd vizsgaidőszakban a szóbelin is jól elmondod a húzott tételt, majd belekérdeznek egy dolgot, amit le sem tanítottak és azt mondják, hogy ez most egy elégtelen.
Következő félévben pedig ugyanez a helyzet, felmondom a tételt, belekérdez valami random dolgot ami nem volt az előadáson és jön az, hogy szépen elmondtam, de mivel nem tudtam válaszolni a kérdésre, ezért nem értem az anyagot, így elégtelen. És nyílván a következő vizsga meg betelt így megint egy félév múlva tudok csak vizsgázni belőle.
Ennyit az egyetemről, annyit kell tanulni, hogy belegebedsz és így is csúszással végzel. Igaz én egy neves egyetemre járok és ott is egy nehezebb szakra, de akkor is. A sok szenvedésért meg majd kapok havi 250-300 nettót kezdőként és örülök majd ha ez az évek során felmegy.
Én már rég abbahagytam volna ha nem nyernék vele, csak azért csinálom, mert nálunk a családban "elvárt", hogy diploma legyen és továbbtanuljak, illetve a fizetés többlet a másik motiváció. Nyilván most már bármi is lesz, nem fogom abbahagyni, mert már egy-pár félévet sikerült túlélnem és a közepén meg nem állok meg.
#14, hát nem tudom én úgy vagyok vele, hogy ha ezt az 1-et is csúszással elvégzem már örülök. Az oktatók nem rosszak itt sem, de tanítani azt nem tudnak, A matek a mateking nélkül reménytelen lenne, a többi tantárgyról pedig külföldi oldalakról kell a videókat néznem, cikkeket olvasnom hogy megértsem.
Mondjuk egyetem és egyetem, illetve szakma és szakma között is van különbség. Ami engem illet, itt a BME villamosmérnöki szakán eléggé leszívnak.
4.bez akkora kamu mint ide lachaza...
Münchenben vagy berlinben a haromszorosanal id dragább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!