Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mérnöknek vagy közgazdásznak...

Mérnöknek vagy közgazdásznak érdemesebb tanulni?

Figyelt kérdés

2022. okt. 8. 22:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik jobban fekszik
2022. okt. 8. 23:03
 2/14 anonim ***** válasza:
83%

Alapvetően azt, ami jobban érdekel, és amit m szívesebben tanulsz, vagy amivel szívesebben foglalkozol, ugyanis hosszútávon csak abban lehetsz sikeres.

Objektíven nézve nem mindegy, milyen szakokról van szó. Egy villamosmérnök vs. turizmus szak közül mérnöknek, egy építészmérnök vs. GPME szak közül közgazdásznak érdemesebb.

2022. okt. 9. 06:55
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mérnökként mindig fogsz találni munkát.
2022. okt. 9. 13:45
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
3: Csak kérdés, hogy mennyiért. IT a top, villamos és mechatrós mérnökök közel utána és a gépészek is jók. A többi fizetés és karrier szempontjából saját meglátásom szerint mar kevésbé jók, azoknál egy jó gazdasági szakkal többre lehet menni. Agrár, epìtő, épìtész, környezet, közlekedés, élelmiszer és hasonló mérnök szakokat én nem is ajanlanám senkinek.
2022. okt. 9. 15:01
 5/14 anonim ***** válasza:
Mérnökként sok lehetőséged van kőzgazdász állásokat betőlteni, forditva nem igazán müködik.
2022. okt. 9. 15:54
 6/14 anonim ***** válasza:
Ha a közgazdász az mondjuk gazdálkodás és menedzsment meg ilyen szakokat jelent, azok könnyebbek az fix.
2022. okt. 9. 17:56
 7/14 A kérdező kommentje:

Neem, én nem üzleti szakokra gondoltam. Alkalmazott közgazdaságtan, utána közgazdasági elemző mesterszak vagy még az az MNB intézetes nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak tetszene.

2022. okt. 9. 19:11
 8/14 anonim ***** válasza:

Akkor ami szimpatikusabb. #6 vagyok.

Egy ilyen közgáz szakkal, mint az alkalmazott közgáz más fajta munkákat lehet betölteni, mint az üzleti szakokkal, mint a gazdmen és a pénzügy és számvitel?

2022. okt. 9. 19:19
 9/14 A kérdező kommentje:

Nem tudom.. Az ilyen szakok inkább a mikro- és makroökonómiára, statisztikára, adatelemzésre stb mennek rá, ezek matekosabbak.

De ahogy néztem, az álláshirdetésekben leginkább csak azt emelik ki, hogy "gazdasági végzettség".

2022. okt. 10. 02:31
 10/14 A kérdező kommentje:
De mérnökként jobban lehet keresni nem? És könnyebb munkát is találni?
2022. okt. 10. 02:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!