Mérnöknek vagy közgazdásznak érdemesebb tanulni?
Alapvetően azt, ami jobban érdekel, és amit m szívesebben tanulsz, vagy amivel szívesebben foglalkozol, ugyanis hosszútávon csak abban lehetsz sikeres.
Objektíven nézve nem mindegy, milyen szakokról van szó. Egy villamosmérnök vs. turizmus szak közül mérnöknek, egy építészmérnök vs. GPME szak közül közgazdásznak érdemesebb.
Neem, én nem üzleti szakokra gondoltam. Alkalmazott közgazdaságtan, utána közgazdasági elemző mesterszak vagy még az az MNB intézetes nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak tetszene.
Akkor ami szimpatikusabb. #6 vagyok.
Egy ilyen közgáz szakkal, mint az alkalmazott közgáz más fajta munkákat lehet betölteni, mint az üzleti szakokkal, mint a gazdmen és a pénzügy és számvitel?
Nem tudom.. Az ilyen szakok inkább a mikro- és makroökonómiára, statisztikára, adatelemzésre stb mennek rá, ezek matekosabbak.
De ahogy néztem, az álláshirdetésekben leginkább csak azt emelik ki, hogy "gazdasági végzettség".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!