A gazdasági informatika szakot vagy általános közgazdaságtant érdemesebb elvégezni?
Az első jól írja. Engem a programozás és az alkalmazott közgazdaságtan is nagyon érdekel, így evidensnek gondoltam a gazdaságinformatikus szakot mint aranyközépút, de sajnos a Corvinusos képzés állitólag nagyon gagyi. Az ELTE-n viszont 460 a ponthatár alkalmazott közgazdaságtanra államin, így valszeg marad a proginfó nekem. De ha összejön nekem a magas pontszám akkor úgyteszek ahogy #1. Javasólta! És közgáz mellett foglalkozok csak a programozással, mivel azt jobban lehet otthon tanulni. Ha nagyon érdekel mindkettő, amúgy akkor még lehet az is jobban megéri a gazdaságinformatikus szaknál, ha valamelyikre mész nappalin és utána az első évet jól bírtad, akkor párhuzamosan mész a másikra levelezőre. Hiszen mindkettő szak alapja a matek. De így persze borzasztóan nehéz lesz, de nem lehetetlen.
Amúgy kicsit részletezhetéd a szempontjaidat... Pl. ha az elhelyezkedés és a fizetés a legfontosabb mint sokaknak, akkor a gazdinf és a közgáz közül a közgáz a "jobb"... A közgáz és a proginf közül pedig kb. mind1, mert mindkettővel nagyon jó. Bár alkalmazott közgazdaságtannál jobban kell az MSc és talán az sem mind1 milyen. De van több jó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!