Van még értelme tanfolyamra menni?
Kőműves, burkoló, szobafestő tanfolyamok érdekelnének.. csak mivel megszűnt az okj-s tanfolyam és szakmai jegyzék van ennek semmi értelme.. egyáltalán olyan mint egy okj? Iskolába nem akarok menni mert szorongok és elegem van a rossz múltamról a sulis dolgokról is.. tanfolyamon legalább felnőttek vannak kb. Hallássérült is vagyok, nehezebb a tanulás nekem (mivel nehezen értem meg amit mondanak a tanárok). Még az aranykalászos tanfolyam is érdekel még akkor is van valami értelme úgy h nincs már okj-s belőle mivel arra kell a papír nekem h tudjak földet venni. Ha most megcsinálom a 3 szakmát ami nem okj-s felvesznek egyáltalán vele? Még ha nem is iszok, nem dohányzok és precíz, pontos munkavégzést szoktam csinálni és gyorsan de mit ér a szakmai jegyzék..?
21/F
1. Érettségi nem kell ezekhez a szakokhoz.
2. Bármikor elkezdheted bármelyiket, van még fizetős tanfolyam belőlük, de azzal csak tanúsítványt fogsz kapni, nem pedig bizonyítványt. Én két évesen csináltam a burkoló sulit, én bizonyítványt kaptam/iskolarendszerű esti suli volt/. Szerintem egy esti sulit te is kibírsz, mert max egy héten kétszer kell menni, és elég laza volt nekem is. És akkor mész amikor ràérsz, senki nem lincsel meg, ha nem mész be párszor. De legalább bizonyítvànyt kapsz, amivel normálisan el is fogsz tudni helyezkedni.
Ja, és már nem OKJ a neve. Annyi van, hogy már vagy rövidített ingyenes képzés van, de az csak tanúsítványt ad, vagy van iskolarendszerű oktatás/1-3 év/, ami lehet sima szakma, vagy technikusi/ez érettségire épülő/. A képzési forma meg lehet nappali, levelező, esti. Képzésre csak tanúsítványt kapsz, az iskola lenyomja az oktatást, de a vizsgát neked kell külsős cégnél intézni pénzért. Sok szakma meg már csak képzéssel érhető el csak, másképp nem, tehát csak tanúsítvány fogsz belőle kapni/pl.: Ingatlanközvetítő, falazó kőműves/. Igazából ennyi a változás. Jó hülyén lett megoldva, de ez van.
3. Az aranykalászos gazda csak akkor jó, ha tényleg hasznát is veszed, mert földet akarsz venni. De engem egy érdekel. Miből akarsz földet venni, ha szakmàd sincs, és nem dolgozol?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!