Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogász szak levelezőn mennyire...

Jogász szak levelezőn mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
Nappalira járok, de jövőre nem fogok tudni. Nem részletezem miért. Bármilyen tapasztalatot szívesen fogadok.

tegnap 15:51
 1/10 anonim ***** válasza:
18%

Attól függ, hány évig jársz. Én 3 féléves tanárira jártam levelezőn, nem volt vészes.

De mondjuk 4 évbe nem mentem volna bele, nagyon megterhelt volna a tanítás melletti tanulás, és a rengeteg vonatozás.

tegnap 16:12
 2/10 A kérdező kommentje:
#1 köszi a válaszod, de elsősorban jogászok véleményére lennék kiváncsi
tegnap 16:25
 3/10 anonim ***** válasza:
Teljes munkaidőben dolgoznál mellette?
tegnap 16:54
 4/10 anonim ***** válasza:
Én közgazdászként tanultam levelezőn jogásznak, rengeteget kellett magolni, nagyon megterhelő volt, egy év után otthagytam.
tegnap 17:10
 5/10 A kérdező kommentje:
#3 nem, ezt csinálnám "főállásban". A nappalit több ok miatt nem fogom tudni csinálni
tegnap 17:12
 6/10 anonim ***** válasza:

#5. Ha egyébként nem dolgozol mellette, akkor pedig sokkal érdemesebb nappalin, mert levelezőn teljesen magadra vagy hagyva, az gyakorlatilag egy önképzés, csak megszervezik neked a vizsgákat, amin a nappalisokkal együtt izzadhatsz. Nehéz lesz.

De egyébként vannak szaktársaim, akik bár levelezősök, annyira kötetlen az életük, hogy simán be tudnak ülni hétköznaponként a nappalisok óráira is. A szemináriumok így is bajosak, mert ott gátat szab a termek befogadóképessége a kiscsoportos létszám miatt, de ezzel jelentős előnyhöz jutnak azért, miközben a sok ZH-t, beadandót stb. nem kell bevállalniuk. De ez persze valahol hátrány is, teljesen önállóan sokkal nehezebb felkészülni minden vizsgára.

tegnap 20:40
 7/10 A kérdező kommentje:
#6 igen, csak nem tudom megoldani, gyakokon meg amúgysem történik sok hasznos dolog, a könyvből is meg tudom tanulni amiket ott veszünk.
tegnap 21:03
 8/10 anonim ***** válasza:

#7. Mondod ezt most. Én meg ott tanulok és látom, hogy nem jól látod, de mindegy. :D

"a könyvből is meg tudom tanulni amiket ott veszünk"

Ez azért nem annyi, hogy van egy mondat, azt meg kell tanulnod és szó nélkül visszamondanod és így tovább. Pontosabban ez csak egy része, nem ennyi lesz a vizsgán :D

tegnap 21:12
 9/10 A kérdező kommentje:

#8 akkor te hogy látod?

Igen, tudom hogy a vizsgán jogesetmegoldás is lesz.

tegnap 21:15
 10/10 anonim ***** válasza:

#9. Nem csak a jogesetmegoldásról van szó, hanem fel fognak tenni kérdéseket, ami nem direktben van leírva egy tankönyvben (eleve nincs is minen tárgyból tankönyv), hanem ki kell következtetni a tanultak alapján és az nehéz...ezt hatékonyan tudja támogatni a szeminárium, de persze abban is van igazság, hogy messze nem minden oktatóval működik ez sem jól.

Én úgy látom, ahogy a 6. válaszban leírtam. El lehet végezni levelezőn is, de LÉNYEGESEN nehezebb dolgod lesz. Ha nem dolgozol mellette 5 évig, ÉS a felszabadult idődből sokat fordítasz a felkészülésre, akkor azért fog menni, de még így is lehet, hogy elesel sok dologtól, ami a nappalis hallgatótársaidnak megadatik. Gondold át! Ha nem tudod megoldani, persze megértem.

tegnap 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!