13-éves(hetedikes)lányom,a fejébe vette h.ő kutató
orvos akar lenni.A tanárai már most javasolják
neki,magántanár(ok)bevonását a megfelelő tudás
eléréséhez a megfelelő középiskola szinvonalának?
#Orvosi,diploma.
Érettségi -> Egyetem alapképzés -> Egyetem mesterképzés -> Doktori iskola, és ha ezek mind megvannak, akkor lehet belőle kutatóorvos.
Előfordulhat, hogy egyetemen tud osztatlan képzésre jelentkezni, akkor az a két lépcsőfok 1.
Az angolt nagyon kell tudni, úgyhogy feküdjön rá.
2022. szept. 26. 17:06
Az orvosképzés osztatlan, nincs alap és mesterképzés. 12 félév az egyetem.
Mire elvégzi, addig sok minden megváltozhat a folytatást illetően. Az angol nyelv ismerete alap.
2022. szept. 26. 17:37
Egyelőre nincs szüksége magántanárra.
2022. szept. 26. 17:38
Nézd az én lányom is 13 éves, kitűnő tanuló elit (top 10) nyolcosztályos gimnáziumban, és e percben tettük le a történelemkönyvet, ma is 2 órát tanultunk. A családból hárman tanulunk vele rendszeresen, tuningoljuk folyamatosan. A többi gyerekkel is így foglalkoznak az osztályában.
Szerintem jó ötlet tanulni vele vagy tanárhoz vagy szakkörre járatni a legfontosabb tantárgyakból (matek, biológia, kémia a ti esetetekben). Nem csak hatalmas előnyhöz jut így, de fenn is tartja az érdeklődését. Szüksége lesz rá.
2022. szept. 26. 19:52
Az én lányom is orvos vagy kutató akar lenni. Elsős gimnazista nem gyenge iskolában, természettudományi szakon. Soha nem járt magántanárhoz. A felvételire sem készült különösebben. A középiskola felejtős, egy jó gimit célozzon meg. De túl nagy teher ne legyen rajta, majd kiderül, hogy mire képes. Ha csak magántanárral képes bekerülni egy jó suliba, akkor mi lesz később?
2022. szept. 26. 20:21
Azt még szeretném hozzátenni a 4. hozzászólásomhoz, hogy mi nem a jeles érdemjegyért korrepetáljuk a lányomat, hanem a kedvenc tárgyaiból tuningoljuk még följebb. Eleve messze az átlagot meghaladó színvonalú az oktatás, és ehhez adunk még mi hozzá. A gyerek saját kérésére. Mi többnyire wikipedia cikkeket olvasgatunk, youtube videókat nézünk és azokról dumálunk stb. (Persze ehhez nem árt, ha az adott témában a szülők is legalább félprofik, nem egy lappal járnak a gyerek előtt a tankönyvben.) A gyerekem osztályában nagyon sokan akarnak orvosok lenni (orvos szülőkkel), és őket ugyanígy tuningolják a szülők természettudományokból.
2022. szept. 26. 20:35
A lányom orvos és már szakorvos is. Mindig kitűnő volt középiskolában, ami nem számított elitnek és most sem az. Nyelvvizsgát tett mire érettségizett teljesen önerőből. 1 évig járt magántanárhoz kémiából és biológiából. Amikor felvették, még nyáron megtanulta latinból a gimnáziumi anyagot egy tanárral. Ennyi volt. Még hozzátenném, hogy csak a gimnázium utolsó évére döntötte el, hogy orvosira megy.
2022. szept. 26. 20:55
Első egy barom kapásból xD
Osztatlan képzés az orvosi tesó xd
2022. szept. 27. 21:22
8. Te meg egy tahó vagy kapásból! Azért, mert valaki nem jót ír, még nem barom.
2022. szept. 27. 22:10
Dehogynem, minek okoskodik ha hülye?
2022. szept. 27. 22:19
Kapcsolódó kérdések: