Hova tanuljak majd tovabb?
Minek,hova tanuljak tovabb? most lettem 9.es es, el szeretnem dönteni. a kedvenc tantargyaim sorbarendezve(1-est szeretem a legjobban)
1matek,info
2biosz, tesi
3kemia,fizika
4angol,német,irodalom,vizualis kultura
5töri, nyelvtan
Szerintetek? Irjatok mi legyen a fakt-om es milyen egytemre vagy foiskolara menjek! minek helyezkedjek majd el. Előre is a valaszokat köszönöm. Helyesirast ne nezzetek.
Itt nézelődj. De ne csak azt nézd, hogy most melyik tantárgyat szereted, mert az egyetem (a valódi munka meg főleg) nem olyan, mint szeretni az infó órát gimiben. Azt próbáld meg átgondolni, hogy milyen jellegű munkát szeretnél végezni a későbbiekben, és az alapján válassz szakot. Ha a szak megvan, akkor érdemes csak megnézni, hogy ehhez milyen érettségi kell, ami befolyásolhatja a fakt választást. Viszont nem tudom, hogy hallottad-e, de 2024-től teljesen átszervezik a felsőoktatási felvételit, tehát ha most azt látod, hogy bizonyos szakhoz kell ilyen-olyan emelt érettségi, akkor az nem biztos, hogy négy év múlva is így lesz. De ismétlem, most azt találd ki, hogy nagyjából milyen munka (nem tantárgy) érdekel, a faktokon meg a többin meg még van közel két éved gondolkodni.
Szerintem kilencedikesként még ne mondd azt, hogy ez meg az a kedvenc tárgyad, mert tapasztalatból mondom, hogy fogalmad sincs róla, hogy mit beszélsz. Nyolc év után én is boldogan mentem informatikai szakgimibe, hogy nekem az informatika a kedvencem. Aztán első órán egyest kaptam, mert mindenki tudta kezelni a Word-öt, csak én nem, mert ilyen általánosból jöttem. Ennyit erről. Egyből lankadt is a figyelmem az informatika irányába. Két év után meg rá is jöttem, hogy érzékem nulla hozzá, úgyhogy kikínlódtam ugyan a négy évet, levizsgàztam szakmai informatikàból, de utálom. Sose dolgoznék benne.
Általánosban viszont utáltam az irodalmat, de gimiben meg imádtam. Pedig egy kiàlhatatlan tanárunk volt. Engem mégis a tárgy vonzott, és nem azzal foglalkoztam, hogy micsoda hàrpia a tanár. Jól ment, ötös voltam belőle.
Ezt kilencedik első hónapjaiban ne jelentsd ki, hogy ez meg az érdekel, meg ez meg az a kedvenced, mert biztos fog még változni.
Várj minimum 10-ig, mikor eljön annak az ideje, hogy faktot kell választanod, és akkor gondold át. Én annak idején magyar faktra akartam menni, de nem indult. :) Szakgimi hátránya...
Majd kiderül, hogy reál vagy humán beállítottságú vagy inkább az elkövetkezendő időkben, és szerencsés eszerint választani szakot is majd. De persze nyilván elég menő lett manapság a pénzügyi szak, úgyis hogy valaki nem is nagy matekos, csak épp vonzza, mert azt hallotta, hogy sok pénzt lehet vele keresni, és képes ezért inkább kikínlódni egy ilyen szakot egyetemen, de én ezt nem ajànlanám.
Addig is nézelődhetsz felvin!
Legjobb lenne, ha matek faktot vennél fel. Nézd meg felvin a természettudományi és a mérnöki szakokat, azok közül való neked valami.
Matek szak, proginfó, biomérnök, vegyészmérnök, meg van még egy rakat lehetőséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!