Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri tabletet venni egyetemre?

Megéri tabletet venni egyetemre?

Figyelt kérdés

Most vagyok elsőéves a Budapesti Gazdaságin turizmus foszkon. Kb két hete kezdődött a tanév. És anyáék felhozták, ha vennénk egy tabletet a tanuláshoz. Hozzá kell tenni, hogy eddig mindent füzetbe írtam és csupán egyszer alkalmaztam azt, hogy kinyomtatott anyagból tanultam. Az is az érettségi időszakban volt. Négy éve kaptam egy egész jónak mondható laptopot. Gimi alatt online oktatáskor tök jó funkciót töltött be és úgy vagyok vele elvagyok még vele meg a füzetekkel. Nem sűrűn viszem fel a suliba, csak akkor ha korán érek fel vonattal és van egy csomó időm tanulni. Azok, akik használtak ilyet egyetem alatt mi a véleményetek könnyebb vele, mint füzetbe irkálni illetve cipelni a hatalmas gépemet, mert azért tegyük hozzá, hogy nem könnyű és nem is kicsi. Nekem még fogalmam sincs mi szokás ilyenkor, mi hogyan van, mivel könnyebb nekem. Eddig megszoktam valamit az bevált, de nem biztos, hogy hosszútávon bírni fogom egyetemen. Ugyanakkor ki tudja lehet két nap után legszívesebben kidobnám a tabletet az ablakon. Tanácsokat tud valaki olyan adni, aki használt tabletet és ha igen mi a tapasztalata. Köszönöm előre is

Most ilyen gépem van

[link]

[link]

2022. szept. 18. 12:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%

Én is azt mondom, hogy felesleges mert manapság az oktatók el szokták küldeni a hallgatóknak az előadás anyagjukat pont azért, hogy tudjanak figyelni és ne az eszetlen körmölés menjen helyette.

Elég ha minden tárgyból van egy kis mini noteszed és abba írsz olyan mellékinformációkat amik nincsenek benne az elektronikus jegyzetben.

2022. szept. 18. 13:50
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Előadásokon nekem sokkal kényelmesebb tabletben jegyzetelni, mert letöltöm a kiadott prezentációt és odafirkálgatom a plusz infókat. Tétel kidolgozáshoz is kényelmesebb nekem. Van billentyűzetem hozzá, de azt ritkán használom. Inkább a hozzá járó tollal írkálok bele, mint egy füzetbe. Samsung tab S6 liteom van egyébként. Nagyon jó, hogy bármilyen színt használhatsz. Így mindig veled van az összes jegyzeted. Ha például uncsi az adott óra, bármikor elkezdheted olvasgatni a másik órai jegyzetedet.

Nekem megérte, de szerintem nem mindenkinek érné meg.

2022. szept. 18. 19:04
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy használod mint a 12 akkor jó, nekem más esetben nem érné meg. De ha pl mindig csak utólag küldik meg a pdf-et, akkor ez máris kiesik.
2022. szept. 18. 20:46
 14/16 anonim ***** válasza:
A BGE-n nem kell bejárni, ergo tablet sem kell. A vizsgára/zh-ra meg tökéletes a laptop, de azt is általában a sulis gépen írjuk.
2023. jan. 4. 11:33
 15/16 A kérdező kommentje:
BGE-s vagyok egy féléve. A KVIK-en tanulok. Tisztában vagyok vele 14-es válaszoló, hogy a vizsgaidőszak online zajlik és a zh-kat nekünk engedték saját gépen írni illetve volt, amit papír alapon írtunk zh-t. És közlöm, hogy nekünk be kell járni a gyakorlati órákra. Előadások online vannak. De tulajdonképpen a kérdés már nem aktuális. Kialakult egy rutin a félév alatt, ahogy előre sejtettem és ezt a rutint tervezem továbbvinni a következő félévekre.
2023. jan. 4. 12:37
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Erre annyira nem lennék büszke hogy a KVIKen tanulok XD
2023. ápr. 30. 00:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!