Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri tabletet venni egyetemre?

Megéri tabletet venni egyetemre?

Figyelt kérdés

Most vagyok elsőéves a Budapesti Gazdaságin turizmus foszkon. Kb két hete kezdődött a tanév. És anyáék felhozták, ha vennénk egy tabletet a tanuláshoz. Hozzá kell tenni, hogy eddig mindent füzetbe írtam és csupán egyszer alkalmaztam azt, hogy kinyomtatott anyagból tanultam. Az is az érettségi időszakban volt. Négy éve kaptam egy egész jónak mondható laptopot. Gimi alatt online oktatáskor tök jó funkciót töltött be és úgy vagyok vele elvagyok még vele meg a füzetekkel. Nem sűrűn viszem fel a suliba, csak akkor ha korán érek fel vonattal és van egy csomó időm tanulni. Azok, akik használtak ilyet egyetem alatt mi a véleményetek könnyebb vele, mint füzetbe irkálni illetve cipelni a hatalmas gépemet, mert azért tegyük hozzá, hogy nem könnyű és nem is kicsi. Nekem még fogalmam sincs mi szokás ilyenkor, mi hogyan van, mivel könnyebb nekem. Eddig megszoktam valamit az bevált, de nem biztos, hogy hosszútávon bírni fogom egyetemen. Ugyanakkor ki tudja lehet két nap után legszívesebben kidobnám a tabletet az ablakon. Tanácsokat tud valaki olyan adni, aki használt tabletet és ha igen mi a tapasztalata. Köszönöm előre is

Most ilyen gépem van

[link]

[link]

2022. szept. 18. 12:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
7%
Tablettel, billentyűzet nélkül hogyan képlezed el a jegyzet készítést?
2022. szept. 18. 12:40
 2/16 A kérdező kommentje:
Most mondtam, hogy eddig mindig füzetbe jegyzeteltem. Ha nem veszek tabletet akkor továbbra is így fogok tanulni. Néha felviszem a gépem
2022. szept. 18. 12:44
 3/16 anonim ***** válasza:
40%
Nekem iPadem van, nagyon szeretem, mindent IS ezen csinálok. Ipadnél rosszabb tabletet nem érdemes venni. De ha megvagy nélküle, akkor iPad sem kell. Ne szórd feleslegesen a pénzed.
2022. szept. 18. 12:57
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hasznos lehet és előbb utóbb megtalálod a funkcióját. Például órán bele tudsz nézni az előző előadás pdf jegyzetébe, ilyesmi.

Én egyébként gyorsabban tudok gépen jegyzetelni de nálam ez mánia kb mindent le tudok írni.

Tablet is legyen, de én a gépet vinném előadásra. Ugyanakkor mondjuk ha koleszos vagy vonaton bármelyiket elő tudod venni de ha csak egy tanár által küldött online jegyzet kell arra lehet a vonaton a tablet is megteszi.

2022. szept. 18. 12:59
 5/16 A kérdező kommentje:
Bejárós vagyok mivel nem vettek fel a koleszba. Nagyjából egy óra a vonatút plusz mínusz ha késik. Igazából mondhatni, hogy borzasztóan lassan gépelek. Laptopon nem, de mobilom egy évezred mire megírok akár csak egy szimpla messenger üzenetet is. Órán elsősorban figyelek és mivel általában felrakják az anyagot itthon jegyzetelem ki. Ezt gépről teszem füzetbe. A laptopot meg csak akkor viszem fel ha úgy érek be suliba, hogy még órák vannak órakezdésig. Telefonomon bármit elérek, rajta van minden sulis program így, ha nincs nálam a gépen azt használom, itthon pedig a gépemet. Valószínűleg akkor azonban nem éri meg nekem.
2022. szept. 18. 13:06
 6/16 anonim ***** válasza:
90%
Értem az érveid, utolsó válaszoló vagyok, én azonban azt mondom a több ilyen esetben jobb. Sok sikert majd az egyetemhez!
2022. szept. 18. 13:07
 7/16 anonim ***** válasza:
41%
S tanulj meg mielőbb gyorsan gépelni. Amilyen nyomás van ma a munkahelyeken nem fog ártani egyáltalán.
2022. szept. 18. 13:08
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Meglátom még, hogy mi lesz bár azt a pénzt, amiből venném azt hiszem tudom más hasznosabb dologra költeni. Mindenesetre ksözönöm a válaszokat.
2022. szept. 18. 13:10
 9/16 A kérdező kommentje:
Hetes válaszoló. Mint írtam laptopon tökéletesen gyorsan tudok gépelni.A billentyűzeten, ami van hozzá nyilván.
2022. szept. 18. 13:11
 10/16 anonim ***** válasza:
84%

Teljesen felesleges szerintem az Ipad, én tavaly úgy kezdtem az egyetemet, abba írtam de utána megbántam nem jó róla tanulni (nekem), illetve órán sem egyszerű, amikor ábrák vannak, mire a színt kikeresem, nem úgy húzza a vonalat, radírozom addig régen lemaradok...

Szerintem teljesen elég a füzet amibe jegyzetelsz meg a telefon, ha vmit megszeretnél nyitni és otthon a laptop, erre a 3 félévre gondolom 4.gyakorlat.

2022. szept. 18. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!