Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mik az orvossá válás lépései?

Mik az orvossá válás lépései?

Figyelt kérdés

Az imént újranézem a Vészhelyzet című sorozatot, azonban nem teljesen értem, pontosan ki milyen pozícióban van, hol áll a karrierjében (pl.: medikus, harmadéves stb.). Az érdekelne hogy lépésről lépésre mi a folyamata az orvossá válásnak a tanulás kezdetétől a teljes értékű orvosi szintig.

A válaszokat előre is köszönöm!

2022. szept. 14. 13:42
 1/4 A nagy Levin ***** válasza:
100%

Itt le van írva a magyarországi menete:

[link]

Azt hiszem Amerikában kicsit másképp van.

2022. szept. 14. 14:06
 2/4 anonim ***** válasza:
86%
Meg kell haraptatnod magad egy radioaktív orvossal, hogy a DNS-ed orvosi DNS-sé alakulhasson.
2022. szept. 14. 15:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A magyarorszagi rendszer más, mint az amerikai, ezért az ittenivel nem sokra mégy.
2022. szept. 14. 15:17
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon úgy néz ki a rendszer, hogy ha felvesznek az orvosira akkor orvostanhallgató leszel. Az egyetem 6 év, osztatlan képzés, de 3 év után neha azt mondják már hogy medikus vagy. Semmi jelentősége nincs, annyi hogy mar tanulsz klinikai targyakat.

A diploma után orvos leszel, megkapod a neved elé a dr.-t meg a pecsétet stb ekkor vagy rezidnes orvos.

Ezután már dolgozol egy teruletem amit te valasztasz ki kardiologia, sebeszet, aneszteziológia stb stb amit szeretenel.

A legtöbb területem 5 év kell még szakvizsgázhatsz ez után (nehol tobb nehol kevesebb 4-6 év )

De mivel a legtobb 5 év ezert ezt mondom, szóval diploma utan 2 évig rezidens vagy, aztan 3 evig szakorvos jelölt, majd szakvizsga után tehát az egyetemi felvételi után (bukás halasztás minden nélkül legjobb esetben) 11év után szakorvos vagy.

Ezztán még nehany ev es sok siker utan lehetsz főorvos, ha pedig kineveznek akkor lehetsz osztályvezető főorvos, értelek szerűen ez már nem tanulás függvénye hanem kinevezés kérdése.

2022. szept. 17. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!