Matematika felmentéssel milyen piacképes egyetemi szakok jöhetnek szóba?

Figyelt kérdés

Érettségi előtt álló 17 éves srác vagyok, matekból felmentett 9. osztály óta. Sajnos behozni már az elmúlt 3 év lemaradását nem fogom tudni, így egyetemi továbbtanulás során csak olyan szakok jöhetnek szóba, amikhez nem kell matek.

Büfészakokra (kommunikáció- és média, szabad bölcsészet etc.) nem szeretnék menni. :D

Milyen más szakok jöhetnek szóba? Segítsetek kérlek!:)

2022. szept. 4. 18:09
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

#9: Hogy hiteles választ tudjak adni, átfutottam a teljes "Közgazdaságtan jogászoknak I." könyvet és nagyjából 5 db matematika képlettel találkoztam benne, de ezeket is inkább értelmezni kell a tartalommal együtt, mintsem a képleteket megoldani. A II. számú könyvet nem találtam meg úgy arról érdemben nem tudok nyilatkozni.

A válaszom továbbra is az, hogy szerintem a joghoz NEM kell matek!:) Nyilvánvalóan az általad felsorolt jogi kérdésekhez elengedhetetlen a lexikális tudás egy jogász számára, de szerintem ezekben a kérdésekben inkább közvetett módon érinti a matematikát a jog.

2022. szept. 4. 21:00
 12/26 A kérdező kommentje:
De hogy még hitelesebb választ tudjak írni, holnap felhívom az összes budapesti jogi egyetem tanulmányi osztályát és majd tőlük kapok hiteles válaszokat erre. :)
2022. szept. 4. 21:01
 13/26 anonim ***** válasza:
13%

Hajrá. Akkor menj jogra, és meglátod, hogy igazam lesz:)

Matek nélkül egy jogász nem fog érvényesülni.

2022. szept. 4. 21:18
 14/26 anonim ***** válasza:
2%
Amúgy tudomásom szerint a jogi egyetemre való felvételhez feltétel a matek érettségi
2022. szept. 4. 21:26
 15/26 anonim ***** válasza:
96%

Istenem de ostoba válaszok…

Kérdező a jogra, kommunikációra, bölcsész szakokra nem kell matek. Baromság az, hogy “mindenhova” kellene matek.

Pszichológián valóban van statisztika, és a módszertana miatt ezt valóban nehéz megúszni.

Viszont ha emberekkel akarsz foglalkozni, akkor például szociális munkán, tanár- vagy tanítóképzőn megintcsak nincs matek. Nyelvtanárin sincs.

És rengeteg szakma van még ahova nem kell matek, például a filmszakmában stb.

2022. szept. 5. 08:24
 16/26 anonim ***** válasza:
81%
Szociális munka egyetemen?
2022. szept. 5. 10:21
 17/26 anonim ***** válasza:
16. Igen. [link]
2022. szept. 5. 12:21
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Tudom hogy van egyetemen!

A válaszom a kérdezőnek szólt, nem e szóba jöhet nála, mert kevésbé marekos!

2022. szept. 5. 12:29
 19/26 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy alapvetően érdekel a szociális munka, de nagyon nehéz vele úgy elhelyezkedni, hogy azzal akár egy jó életszínvonalat megteremthessek saját magam számára.
2022. szept. 5. 23:41
 20/26 anonim ***** válasza:
32%
Jol látod. De azt is láthatod akkor, hogy a jól fizető szakmákhoz ész és matek is kell. Valamit valamiért.
2022. szept. 6. 07:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!