Matematika felmentéssel milyen piacképes egyetemi szakok jöhetnek szóba?
Érettségi előtt álló 17 éves srác vagyok, matekból felmentett 9. osztály óta. Sajnos behozni már az elmúlt 3 év lemaradását nem fogom tudni, így egyetemi továbbtanulás során csak olyan szakok jöhetnek szóba, amikhez nem kell matek.
Büfészakokra (kommunikáció- és média, szabad bölcsészet etc.) nem szeretnék menni. :D
Milyen más szakok jöhetnek szóba? Segítsetek kérlek!:)
#9: Hogy hiteles választ tudjak adni, átfutottam a teljes "Közgazdaságtan jogászoknak I." könyvet és nagyjából 5 db matematika képlettel találkoztam benne, de ezeket is inkább értelmezni kell a tartalommal együtt, mintsem a képleteket megoldani. A II. számú könyvet nem találtam meg úgy arról érdemben nem tudok nyilatkozni.
A válaszom továbbra is az, hogy szerintem a joghoz NEM kell matek!:) Nyilvánvalóan az általad felsorolt jogi kérdésekhez elengedhetetlen a lexikális tudás egy jogász számára, de szerintem ezekben a kérdésekben inkább közvetett módon érinti a matematikát a jog.
Hajrá. Akkor menj jogra, és meglátod, hogy igazam lesz:)
Matek nélkül egy jogász nem fog érvényesülni.
Istenem de ostoba válaszok…
Kérdező a jogra, kommunikációra, bölcsész szakokra nem kell matek. Baromság az, hogy “mindenhova” kellene matek.
Pszichológián valóban van statisztika, és a módszertana miatt ezt valóban nehéz megúszni.
Viszont ha emberekkel akarsz foglalkozni, akkor például szociális munkán, tanár- vagy tanítóképzőn megintcsak nincs matek. Nyelvtanárin sincs.
És rengeteg szakma van még ahova nem kell matek, például a filmszakmában stb.
Tudom hogy van egyetemen!
A válaszom a kérdezőnek szólt, nem e szóba jöhet nála, mert kevésbé marekos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!