Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pénzügy és számvitel? Megéri...

Pénzügy és számvitel? Megéri így belevágni?

Figyelt kérdés
Gimiben a töri és a magyar volt az erősségem, matekból hármas voltam, az érettségim négyes lett. Így nagyon nehéz lenne elvégezni? Illetve az idegen nyelv se nagyon ment. Vannak itt, akik hasonló tanulmányi eredményekkel mentek erre a szakra és sikerült elvégezniük. Illetve nagyon introvertált vagyok, ebből származhat hátrány, akár az egyetemen, akár a munkahelyen? Valamint elképzelhető, hogy az egyetemi felvételi átalakítása miatt pl.: kérnek emelt matekot?

2022. aug. 30. 20:20
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Hát szerintem kicsit szenvedni fogsz a matek miatt, de nem lehetetlen. Lehet, hogy magántanárt kell majd fogadnod.

Egyébként nem teljesen értem, hogy ha ennyire humán beállítottságú vagy, akkor miért pénzügy és számvitelre mész. A munkahelyeden egész nap számokkal fogsz dolgozni, egy számítógép előtt, reggeltől estig, negyven éven át. Biztos, hogy ezt akarod? Nem fogsz pár év alatt kiégni és belekeseredni az életedbe?

2022. aug. 30. 21:11
 2/7 A kérdező kommentje:
#1 Sajnos nagyon introvertált személyiség vagyok, nem nagyon szeretek emberek között lenni. Elvileg ezek a gazdasági képzések főként introvertáltaknak valók. Vagyis én ilyeneket halottam/olvastam (remélem igaz). Valamint gimi után szakmát tanultam, itt voltak pénzügyi, anyaggazdálkodási stb. tantárgyaim, ezeket nagyon szerettem.
2022. aug. 30. 21:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy egy nemzetközi gazdálkodás (azaz külkereskedelem és logisztika) szakkal jobban járnál.
2022. aug. 30. 22:36
 4/7 anonim ***** válasza:
86%
#2: Ne haragudj, hogy elkeserítelek, de a pénzügy és számvitel diplomával megpályázható munkahelyeken is emberek között leszel. Nehogy azt képzeld, hogy majd beülhetsz egy kis egyszemélyes irodába egy számítógép elé és egész nap senki nem fog szólni hozzád. Még ha nem is olyan munkakörbe kerülsz, ahol ügyfelekkel kell egész nap kommunikálni (pl. egy bankban), akkor is ott lesznek a kollegáid, a főnököd, akikkel napi kapcsolatban leszel, és vitákat, konfliktusokat is fel kell vállalnod. Ez végképp nem olyan magányos munka, mint például az iparművészi vagy a szoftverfejlesztői.
2022. aug. 30. 23:03
 5/7 A kérdező kommentje:

#2 Sajnos nagyon gyenge vagyok idegen nyelvből. Tudom, hogy gazdasági képzéseken ez fontos lenne (C1-es nyelvvizsga), de ha sikerülne is nyelvvizsgát szerezni, tuti nagyon nehezen kommunikálnék.

#3 Tudom, nyilván kell emberek között lenni, de amit írtál az más mint pl.: tanár, ügyvéd stb. Amúgy bankban, NAV-nál szívesen dolgoznék, hogy ügyfeleknek segítek. Szomszédom is hasonló munkakörben dolgozik, néha szokta mondani, hogy milyen a légkör, a mindennapok stb. Az elmondottak alapján annyira nem vészes, tekintve, hogy több introvertált munkatársa van. Vagy pl.: helyi önkormányzatokhoz biztosan keresnek felsőfokú végzettséggel rendelkező személyt, ott meg szerintem elég nyugis a munka pl.: falun.

2022. aug. 31. 09:37
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia, hasonló beállítottságú vagyok, de én még rosszabb voltam matekból. Tavaly elvégeztem a logisztikai technikust ötösre, az is elég számolós volt, de gyakorlással nem volt gáz. Ezen felbuzdulva iratkoztam be idén én is pü-re, mert azt látom, ezzel hamarabb találok jobb munkahelyet, ugyanis a logisztika nyelvtudás nélkül semmit sem ér.

Én felnőtt oktatásban kezdem, ha nem fog menni, majd kiiratkozom, de megpróbálom. Matek miatt parázok, de a logisztikànál is para volt.

2022. szept. 1. 08:11
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Introvertság nem azt jelenti, hogy a csapatmunkatól irtozól, hanem a csapatépítétő tréningeket ki kerülött és a céges bulikat. Egyetem nem kötelező évnyitóra menni meg bulira se. Max ha nem tudsz magad utána menni dolgoknak az a hátrány.
2022. szept. 3. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!