Pénzügy és számvitel? Megéri így belevágni?
Hát szerintem kicsit szenvedni fogsz a matek miatt, de nem lehetetlen. Lehet, hogy magántanárt kell majd fogadnod.
Egyébként nem teljesen értem, hogy ha ennyire humán beállítottságú vagy, akkor miért pénzügy és számvitelre mész. A munkahelyeden egész nap számokkal fogsz dolgozni, egy számítógép előtt, reggeltől estig, negyven éven át. Biztos, hogy ezt akarod? Nem fogsz pár év alatt kiégni és belekeseredni az életedbe?
#2 Sajnos nagyon gyenge vagyok idegen nyelvből. Tudom, hogy gazdasági képzéseken ez fontos lenne (C1-es nyelvvizsga), de ha sikerülne is nyelvvizsgát szerezni, tuti nagyon nehezen kommunikálnék.
#3 Tudom, nyilván kell emberek között lenni, de amit írtál az más mint pl.: tanár, ügyvéd stb. Amúgy bankban, NAV-nál szívesen dolgoznék, hogy ügyfeleknek segítek. Szomszédom is hasonló munkakörben dolgozik, néha szokta mondani, hogy milyen a légkör, a mindennapok stb. Az elmondottak alapján annyira nem vészes, tekintve, hogy több introvertált munkatársa van. Vagy pl.: helyi önkormányzatokhoz biztosan keresnek felsőfokú végzettséggel rendelkező személyt, ott meg szerintem elég nyugis a munka pl.: falun.
Szia, hasonló beállítottságú vagyok, de én még rosszabb voltam matekból. Tavaly elvégeztem a logisztikai technikust ötösre, az is elég számolós volt, de gyakorlással nem volt gáz. Ezen felbuzdulva iratkoztam be idén én is pü-re, mert azt látom, ezzel hamarabb találok jobb munkahelyet, ugyanis a logisztika nyelvtudás nélkül semmit sem ér.
Én felnőtt oktatásban kezdem, ha nem fog menni, majd kiiratkozom, de megpróbálom. Matek miatt parázok, de a logisztikànál is para volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!