Mit tanuljak ezután?

Figyelt kérdés
Sziasztok, most kezdem az egyetemet. Osztatlan tanári szakra jelentkeztem.( ELTE jogra is felvettek volna idén, pedig nem volt alacsony a ponthatár, tehát nem azért választottam ezt, hogy bekerüljek valahova :D.) Viszont én is tisztában vagyok vele, hogy ez jelenleg nem annyira jövedelmező állás, és őszintén, nem tudom tényleg ezt szeretném-e csinálni. Az egyetem 5 év, ami most így nagyon sok időnek tűnik. Arra gondoltam első év után átjelentkezek valami másra,ami szintén érdekel, a nemzetközi tanulmányokra gondoltam, már most van 2 nyelvvizsgám, szeretnék még nyelveket tanulni. Aztán olvastam, hogy ez inkább csak jól hangzik, érni nem sokat ér. Tehát most teljesen meg vagyok lőve, nem tudom mit kéne tennem. A jövőmről jelenleg annyit tudok, hogy mihamarabb szeretnék családot - de nem ebben az országban, szerintem nem kell részleteznem, miért. A tanári pálya családkompatibilis, de nyilván nem egy stabil anyagi háttér. A gazdasági dolgok nem nagyon érdekelnek, inkább humán beállítottságú vagyok, emberekkel foglalkoznék. A jogon is gondolkodtam egy időben, de hiába tudok viszonylag gyorsan tanulni, egyszerűen nem vonz az a pálya, pedig itthon örülnének neki. Nem szeretném elpazarolni a ,,tudásomat" (már ha ezt az iskolában szerzett akármit annak nevezhetem) de érettségi után úgy érzem kell egy diploma, hogy aztán biztosabban csináljak mást, esetleg képzésekben gondolkodom. Foglalkoztat a bőrápolás, emiatt gondoltam esetleg egy kozmetikus képzés elvégzésére, de már nincs OKJ így az is érdekes módon jöhetne össze. Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mit kezdjek magammal. :( Akinek volt hasonló ,,válsága", ő hogy oldotta ezt meg? Eléggé kétségbe vagyok esve.

2022. aug. 18. 16:43
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne a tanáris szakpárod? Tanítani nem csak a közoktatásban lehet éhbérért. Nem is muszáj tanárként elhelyezkedned utána, bármilyen diplomás állást megpályázhatsz, főleg nyelvtudással több lehetőséged van, továbbképezheted magad. Más alapszak, mesterrel ugyanígy el fog tartani 5 évig.
2022. aug. 18. 16:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!