Mennyire nehéz egy állatorvosi egyetem?
Sziasztok!
17 éves lány vagyok,most leszek 3.-os gimis.A helyzet az hogy kicsi korom óta állatorvos szerettem volna lenni,de le is tettem róla,mert ugyanis én nem szerettem volna annyit tanulni.A helyzet pedig az hogy most fakultáció választás történt,és gondoltam hogy vajon merre is kéne megindulnom.Végül a biológiát választottam,ugyanis azon a szakon vagyok, és azt gondoltam hogy azzal szeretnék foglalkozni.Anyám viszont mondja hogy vegyem fel a kémiát,és próbáljam meg az állatorvosit.A másik hogy anyukám beszélt egy ismerősével,aki korepetálna engem kémiából,és egyik lány ismerősömnek egy év elég volt a korrepetálásból hogy bekerüljön orvosira,én pedig 2 évig tanulnám.Nahát tudni kell hogy én nem vagyok valami szorgalmas,de buta sem!Azthiszem 10.ben ha 3-4x kinyitottam a füzetem sokat mondok,de a 3,4 átlag mindenből megvolt.(az 5 se lenne nehéz csak lusta vagyok). Viszont én is egyre jobban érzem a késztetést hogy megpróbálom,de félek hogy már a kémia fakt nagyon nehéz lesz.Meg osztálytársaim akik szintén orvosira készülnek már közép vagy felsőfokú nyelvvizsgával,és előrehozott angol érettségivel rendelkeznek. Nemtudom,nagyon le vagyok maradva ezek szerint? A másik hogy nekem keresztapám és unokanővérem is állatorvos, így felvettek engem mint segítőt a rendelőjükbe, lassan 2 éve. A gyakorlattal egyébként semmi gond, rengeteg minden ragadt rám, és érzem is a késztetést. A nagy kérdés csak az,hogy vajon sikerülhet-e? Nem vagyok lemaradva semmivel?
Előre is bocsánat a hosszú szövegért, de a segítségeket nagyon megköszönöm!
Hármas-négyes átlaggal inkább ne álmodozz állatorvosi egyetemről...
Nézd meg az idei pontszámokat!
Lehet le vagy maradva, viszont nem kötelező rögtön gimi után egyetemre menni. Ha esetleg moat nem sikerülne úgy az érettségi akkor később is megpróbálhatod.
Az én kérdésem inkább az, hogy ha te ennyire lusta vagy, hogy fogod azt a rengeteg mennyiségű anyagot megtanulni?
"Mennyire nehéz egy állatorvosi egyetem?"
Igen nehéz. Igazság szerint az egyik legnehezebben elvégezhető képzés az országban, rengeteg szorgalmat igényel.
Jelenleg az ATE-n tanulok állatorvosi szakon. Elég rögös volt az út, mire ide eljutottam, de megérte.
A gimi elején majdnem még bukást is összeszedtem... nagyon lusta voltam. Aztán eldöntöttem, hogy márpedig nekem az álmom az állatorvosi. Az utolsó évemet végigtanultam, nem lettek olyan szörnyűek az emeltjeim, de kevés volt. Kihagytam egy évet, újból leérettségiztem bioszból és kémiából. Nekem, aki hármas-négyes tanuló volt a gimiben, kémiából 90% felett sikerült az emelt kémiám. Közben nagyon sokan próbáltak lehúzni, hogy úgysem fog menni, meg sokan kibuknak az egyetemről és nem éri meg...stb. Meg nézzek rá a tanulmányi eredményeimre, szóba sem fog velem állni az egyetem. Ne hallgass ezekre az emberek. Szerintem, ha van egy kellő elhatározásod, akkor menni fog. Maximum kihagysz 1-2 évet. Viszont a szilárd motiváció nagyon fontos, enélkül bekerülni sem lehet, illetve bent maradni sem. Bízz magadban, tedd oda magadat és sikerülni fog (bármibe is kezdj az életben, akár állatorvosi akár más)!
Viszont ez egy hivatás, már az egyetem is sok lemondással jár. Mérlegelj, hogy neked mi fér bele, mit tudsz feláldozni a siker érdekében. A kudarcoktól pedig ne félj, sokat hozzátesz az emberhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!