Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek érdemes egyetemre...

Szerintetek érdemes egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Jövő évben érettségizem és most nyáron nagyon elgondolkodtam azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e nekivágni az egyetemnek. Egy évvel ezelőtt kiröhögtem volna azt, aki azt kérdezi, hogy megyek-e, hiszen nem lett volna kérdés, hogy igen, azonban annyira kiégtem, hogy az hihetetlen. A 11. osztályt végig tanultam, több osztálytársamnak is segítettem a tanulásban, év végén összejött a kitűnő. Mégis azt érzem, hogy egyszerűen rettegek az érettségitől, az egyetemtől, ugyanis nem átbukni szeretnék, tervben volt még mesterképzés is külföldön. Sokat agyalok azon, hogy mi lesz ha választok egy szakot, ami kiderül, hogy nem tetszik, vagy nem is vagyok benne jó, és mégis mit kezdhetnék akkor majd magammal. Egyszerűen úgy érzem a jelenlegi globális helyzetet nézve, hogy nem akarom elvesztegetni a fiatal éveimet, pedig szeretek/szerettem tanulni mindig is. Érdekel a közgazdaságtan, a mérnöki vonal, de ebben sem tudok dönteni. Ti éreztetek így? Megoldódott a dolog, és rend lett a fejetekben?

2022. júl. 19. 17:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
93%
Ha szellemi dolgok érdekelnek, entellekuel ember vagy, akkor mindenképp érdemes egyetemre menni. Elkezdesz valamilyen szimpatikusnak tűnő szakot, aztán ha mégsem tetszik, akkor váltasz valami másra. Nem vagy röhgöz kötve, s ha valamit állami képzésen abbahagysz, de egy éven belül elkezdesz valami mást, akkor annak nincsenek visszafizetési következményei. Ha külföldön akarsz mesterképzést csinálni, akkor szabadon felhasználhatod a 12 állami félévedet itthoni alapképzésre. Nem kell görcsölnöd tehát, hogy mibe fogsz bele. Csak fogj bele valamilyen egyetemi képzésbe. Ha az egyetem elkezdése helyett kitanulsz valami szakmát vagy elmész dolgozni, akkor nem biztos, hogy egy év után okosabb leszel abban, hogy mi akarsz lenni. S akkor csak elvesztegettél egy évet, s egy évvel később ugyanolyan tanácstalan leszel abban, hogy melyik szak való neked.
2022. júl. 20. 07:18
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Jó közgazdászként a válaszom: Attól függ.

Hogy mitől? Sok mindentől.

Milyen jövőbeni terveid vannak? Mit szeretnél dolgozni? Miben szeretnél kiteljesedni?

Csak azért, mert "menő" egyetemre menni és diplomát szerezni, nem biztos, hogy valóban ez a jó döntés. Mérlegelned kell, hogy meg fog-e térülni a jövőben az az idő/pénz/energia, amit belefektetsz a 3,5-4-5 éves képzésbe.

2022. júl. 21. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!