Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes egyetemre menni, vagy...

Érdemes egyetemre menni, vagy inkább hagyagoljam?

Figyelt kérdés
Érettségim van már 2 éve, tavaly tettem egy emeltet földrajzból. Erre nem készültem sokat, talán 3 hetet intenzíven, de csodával határos módon 65%-ra megírtam. Nem volt különösebb célom vele, csakha mégis úgy alakul, akkor ott legyen. Nem tudom ebből mennyire lehet következtetéseket levonni az egyetemre nézve, mert sokak szerint egy hülye is meg tudja írni az emeltet földrajzból ötösre.
2022. ápr. 7. 06:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Ha van, amit szívesen tanulnál, akkor igen. Ha semmi nem érdekel, csak azért mennél, mert "egyetemre kell menni", akkor inkább hanyagold.
2022. ápr. 7. 07:05
 2/12 anonim ***** válasza:
71%
Olyat tanulj ami érdekel, kezdetnek ajánlok egy szakmát aztán ha dolgoztál és van kedved tanulni, akkor mehet az egyetem.
2022. ápr. 7. 07:06
 3/12 anonim válasza:
26%
Olyat tanulj ami érdekel, igen, csak ne büfészakot.
2022. ápr. 7. 08:23
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Én igen csak kételkedem, hogy azokon a szakokon akárkit érdekel amit tanítanak…én azokat anyudiplomáknak hívom…
2022. ápr. 7. 09:20
 5/12 anonim ***** válasza:
92%
Az emelt nem olyan könnyű egyik tárgyból se, ne becsüld alá magad! A földrajzot természettudományos és gazdasági szakoknál is elfogadják, szóval alaposan gondold át, mi érdekel. Azt is kalkuláld bele, hogy a gazdasági szakoknál az állami ponthatárt elérni esélytelen 65 %-kal. Csak akkor menj egyetemre, ha már konkrétan tudod, hogy mi érdekel.
2022. ápr. 7. 09:21
 6/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha érdekel is a földrajz, azon belül is a természetföldrajz, akkor a földtudományi alapképzést érdemes lehet elkezdened. De arra számíts, hogy ez a szak nem sétagalopp, sokat kell tanulni.
2022. ápr. 7. 09:34
 7/12 anonim ***** válasza:
93%

Ha nincs olyan szak amire szeretnél menni ne menj.

A földrajz és földtudományi szakkal Magyarországon fix, hogy nem lenne normális munkád. Egy szakmunkás többet keresne, mint te diplomával. (Ezért váltottam szakot)

2022. ápr. 7. 10:55
 8/12 anonim ***** válasza:
39%
Mérnök szakok közül a villamos-IT-gepesz vonal jó, van pár erősebb gazdasági szak ami szintén jó, és az orvos, fogorvos vonal. Ezeken kívül az esetek többségében egy jó szakmával többre mész. Pláne ha nem ragadsz meg alkalmazotti területen.
2022. ápr. 8. 05:43
 9/12 anonim ***** válasza:
7es nekem sem sikerült, de lehet csak azért, mert nem voltam eléggé fanatikus a szakma iránt.
2022. ápr. 8. 23:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy így jártál 9es :(
2022. ápr. 9. 07:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!