Érdemes csak a magas fizetésért tanulni?
Ismerem a mondást, hogy a pénz nem boldogít, én viszont nem egy tehetős családban nőttem fel. Borzasztó tulajdonság, de irigykedem a gazdagokra, sosem értem, hogy nekem miért nem jutott olyan életszínvonal, amilyen nekik van. Én is szeretnék random külföldre kiruccani, szeretnék egy kacsalábon forgó házat, autót... és persze egy jól kereső munkát, amiért kész lennék bármit megtenni.
Engem egész életemben a történelem és a nyelvek vonzottak, így jutottam arra az elhatározásra, hogy német-történelem szakos tanár leszek. Bár külföldön képzelem el az életemet, tisztában vagyok vele, hogy tanárként sosem leszek piszkosul gazdag, de ez tényleg egy olyan hivatás, amit szívvel-lélekkel tudnék csinálni.
És pont a fentebb leírtak miatt gondolkodtam el azon, hogy érdemes-e mást tanulni, valami olyan diplomát szerezni, amivel tényleg sok pénzem lesz, például orvostudomány, közgazdaságtan, pénzügy, mérnöki, stb. A probléma csak az, hogy ki nem állhatom a reál tárgyakat. Érteni értem őket, mindig ötös voltam belőlük, de egyszerűen halálosan untatnak, és valószínűleg később a munkát sem élvezném (az egyetemi éveket meg végképp nem, de bármennyit hajlandó vagyok tanulni), de ha meg tudnám magamnak teremteni azt az életszínvonalat, amiről mindig is álmodtam, akkor az talán ellensúlyozná a negatív érzelmeimet a munkával kapcsolatban.
Érdemes 5-6 (7-8-9...) évet végigszenvedni azért, hogy aztán sok pénzt kereshessek? Vagy egyáltalán adhat a pénz akkora boldogságot, hogy mellette hajlandó legyek undorral bejárni a munkahelyre?
Ti a pénzt vagy a munka örömét választanátok?
Kb. ismerőseim fele váltott olyan szakmára, amiben több a pénz.
Sokan szereztek olyan diplomát, ami nem egy piacképes tudást adott, ellenben nagyon érdekes. Majd második diplomának már jött a mérnöki, IT, esetleg szakma, vagy bootcamp programozás. Szóval számít a pénz.
Egyébként szerintem bármit meg lehet tanulni, és meg lehet találni minden az örömöt.
Kérdező: 3-as vagyok.
Asztalosként dolgozom.
Havi 15 napnál nem dolgozok többet, és bőven megvan havonta a fél millió, adózás után.
Bőven lenne időm-pénzem német vagy történelem hobbira.
Aki ehelyett elvégez egy 7 féléves képzést, amivel aztán keres nettó 200 ezret, rengeteg munkával, az szerintem nagyon el van tájolva.
Én meg sosem szerettem tanulni, aztán a vége az lett, hogy 5 éves osztatlan képzésen kötöttem ki, amit elvégeztem. Annak ellenére, hogy nem szerettem soha se az iskolát és a tanulást és gimiben 1-2 óra napi tanulással elvoltam képes voltam napi 12-15 órákat tanulni.
Ha összeszeded magad, úgyis megcsinálod, még ha nem is érdekel. Engem se nagyon izgatott amit tanultam, ha választani lehet egy futball meccs megnézése és a több száz oldalas könyv megtanulása között, akkor inkább meccset nézek a fotelból. De hát valamit valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!