Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes csak a magas fizetésér...

Érdemes csak a magas fizetésért tanulni?

Figyelt kérdés

Ismerem a mondást, hogy a pénz nem boldogít, én viszont nem egy tehetős családban nőttem fel. Borzasztó tulajdonság, de irigykedem a gazdagokra, sosem értem, hogy nekem miért nem jutott olyan életszínvonal, amilyen nekik van. Én is szeretnék random külföldre kiruccani, szeretnék egy kacsalábon forgó házat, autót... és persze egy jól kereső munkát, amiért kész lennék bármit megtenni.

Engem egész életemben a történelem és a nyelvek vonzottak, így jutottam arra az elhatározásra, hogy német-történelem szakos tanár leszek. Bár külföldön képzelem el az életemet, tisztában vagyok vele, hogy tanárként sosem leszek piszkosul gazdag, de ez tényleg egy olyan hivatás, amit szívvel-lélekkel tudnék csinálni.

És pont a fentebb leírtak miatt gondolkodtam el azon, hogy érdemes-e mást tanulni, valami olyan diplomát szerezni, amivel tényleg sok pénzem lesz, például orvostudomány, közgazdaságtan, pénzügy, mérnöki, stb. A probléma csak az, hogy ki nem állhatom a reál tárgyakat. Érteni értem őket, mindig ötös voltam belőlük, de egyszerűen halálosan untatnak, és valószínűleg később a munkát sem élvezném (az egyetemi éveket meg végképp nem, de bármennyit hajlandó vagyok tanulni), de ha meg tudnám magamnak teremteni azt az életszínvonalat, amiről mindig is álmodtam, akkor az talán ellensúlyozná a negatív érzelmeimet a munkával kapcsolatban.

Érdemes 5-6 (7-8-9...) évet végigszenvedni azért, hogy aztán sok pénzt kereshessek? Vagy egyáltalán adhat a pénz akkora boldogságot, hogy mellette hajlandó legyek undorral bejárni a munkahelyre?

Ti a pénzt vagy a munka örömét választanátok?

2022. júl. 2. 17:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
87%
Ha humán beállítottságúnak tartod magad, de megy a matek is, akkor én a helyedben közgazdásznak tanulnék. Az alapvetően társadalomtudomány, kell hozzá matek, de legalább meg lehet élni belőle.
2022. júl. 2. 22:34
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

Kb. ismerőseim fele váltott olyan szakmára, amiben több a pénz.

Sokan szereztek olyan diplomát, ami nem egy piacképes tudást adott, ellenben nagyon érdekes. Majd második diplomának már jött a mérnöki, IT, esetleg szakma, vagy bootcamp programozás. Szóval számít a pénz.

Egyébként szerintem bármit meg lehet tanulni, és meg lehet találni minden az örömöt.

2022. júl. 2. 22:58
 13/17 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező: 3-as vagyok.

Asztalosként dolgozom.

Havi 15 napnál nem dolgozok többet, és bőven megvan havonta a fél millió, adózás után.

Bőven lenne időm-pénzem német vagy történelem hobbira.

Aki ehelyett elvégez egy 7 féléves képzést, amivel aztán keres nettó 200 ezret, rengeteg munkával, az szerintem nagyon el van tájolva.

2022. júl. 2. 23:50
 14/17 anonim ***** válasza:
83%
Én a munka örömét választottam és egyelőre nem bántam meg. Szerintem pl. nyelvtanárként lehet boldogulni itthon is, külföldön is. Kérdés mit jelent számodra a gazdag.
2022. júl. 3. 10:02
 15/17 anonim ***** válasza:
85%
Nagyon átérzem, amit írtál kérdező, nekem is hangsúlyos a pénz hasonló okokból. Szerencsére viszont engem reálos aggyal áldott meg a sors, szóval nem is haboztam, és kiválasztottam az egyik leglukratívabb irányt (nem, nem az informatikát). A sors szomorú fintora, hogy ugyan már egyetem alatt is nem egy helyről kapok állásajánlatot, szembesülnöm kellett azzal, hogy valóban nem a pénz számít, még akkor se, ha arra vágyok, hogy bármit megengedhessek magamnak. Hiába egy pöpec macbook pro, vagy akármi, amit az ember így magának megvesz a jó sok pénzéből, a mindennapokban mégis inkább a munka dominál, hiszen azt csinálja az ember heti 40 órában. És mivel tudatosan nem azt választottam anno, amire azt érzem, hogy hivatott vagyok, eljutottam arra a pontra, hogy maga a pokol bejárni egyetemre meg melóba.
2022. júl. 3. 11:01
 16/17 anonim ***** válasza:
89%

Én meg sosem szerettem tanulni, aztán a vége az lett, hogy 5 éves osztatlan képzésen kötöttem ki, amit elvégeztem. Annak ellenére, hogy nem szerettem soha se az iskolát és a tanulást és gimiben 1-2 óra napi tanulással elvoltam képes voltam napi 12-15 órákat tanulni.

Ha összeszeded magad, úgyis megcsinálod, még ha nem is érdekel. Engem se nagyon izgatott amit tanultam, ha választani lehet egy futball meccs megnézése és a több száz oldalas könyv megtanulása között, akkor inkább meccset nézek a fotelból. De hát valamit valamiért.

2022. júl. 3. 18:05
 17/17 anonim ***** válasza:
50%
Az életben csak a pénz és az anyagi javak számítanak
2022. júl. 3. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!