Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Igaza volt a fizikatanáromnak,...

Igaza volt a fizikatanáromnak, hogy a humán szakoknak nincs értelme és az lesz sikeres az életben aki matekot, fizikát tanul?

Figyelt kérdés

Annakidején én nem szerettem a fizikát, matekból is 2-es voltam. A történelem és a magyar ment, ezeket tanultam. Érettségi után elmentem egy humán szakra és most hogy itt vagyok a munkaerőpiacon, rádöbbenek a rideg valóságra. Túl sok munkalehetőség nincs, vagy ha fel is vennének valahova, azt is éhbérért. Azon gondolkodok, hogy elmegyek ételfutárnak a foodpandához.

Aki meg elment villamosmérnöknek, azért kapkodnak a munkáltatók, jobbnál jobb fizetésekért. De aki csak egy szakmát tanult, az is sokkal jobban él.

2022. jún. 20. 17:01
1 2
 11/17 Tom Benko ***** válasza:
56%
Nem volt igaza. Tény, hogy human szakokra túljelentkezés van, mivel sokan azt hiszik, hogy oda "csak segg kell", de ez nagyon nem igaz. Az viszont tény, hogy nem mindegyiknek van széles körű alkalmazhatósága. Ahogy a tt-s szakoknak sem.
2022. jún. 21. 10:55
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt nyilván nem lehet kijelenteni, hogy a humán szakoknak nincs értelmük (de van, hiszen szükség van nyelvészekre, szociológusokra és kulturális antropológusokra is), de az tény, hogy általában véve a STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) szakokon végzettek tudnak elhelyezkedni nagyobb eséllyel magasabb hozzáadott értéket teremtő munkahelyeken olyan pozíciókban, amelyekben a fizetés is az átlagnál magasabb, mivel akár nemzetközi piacra termelő, profitorientált vállalkozások kínálják ezeket a munkahelyeket.
2022. jún. 21. 13:56
 13/17 anonim ***** válasza:
39%

Annyira imádom ezt a sok nagyon okos tanárt, akik a éhbérért gürizve a bukott magyar oktatási rendszerből kiszólva megosztják velünk hatalmas bölcsességeiket.

a megállapításban max. annyi igazság van, hogy humán szakokra többen jelentkeznek, mint kéne, illetve hogy reál szakokkal nyilván könnyebb elhelyezkedni.

viszont aki talpraesett, felsőfokon beszél idegen nyelvet, az még "büfédiplomával" is el fog tudni helyezkedni, és nagy eséllyel többet fog keresni, mint hősünk, a bölcs fizikatanár.

2022. jún. 22. 09:14
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvi szakos voltam (koreai/japán nyelvpárral), ma már az angolon kívül nagyon sok nyelvvel tudsz nagyon sokat keresni, és ez is humán terület, nem dolgozom már ebben de akármikor vissza tudnék menni.
2022. jún. 22. 11:53
 15/17 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező szokásos hülye kérdése, kulcsszavak között keresettek rá a "közigazgatás-szervező"-re, rengeteg ilyen hülyeséget kérdez.

Bőven elmehetne dolgozni bármelyik közig intézménybe ezzel a végzettséggel, bár a fizetés tényleg nem sok, de rengeteg helyre jó.

2022. jún. 22. 22:25
 16/17 A kérdező kommentje:

Ja, csakhogy egy Aldis árufeltöltő is többet keres

Haverom is nemrég szerelt le a BV-től és elment gyárba

2022. jún. 22. 23:16
 17/17 A kérdező kommentje:

Meg azt is vedd figyelembe, hogy amit közigazgatás-szervezővel betölthetsz (pl. kormányablak), ahhoz érettségi is elég.

A komolyabb pozíciókra meg itt is jogászokat, közgazdászokat, mérnököket keresnek. Pl pénzügyi osztályra nem vesznek fel közigszervezővel

2022. jún. 22. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!