Igaza volt a fizikatanáromnak, hogy a humán szakoknak nincs értelme és az lesz sikeres az életben aki matekot, fizikát tanul?
Figyelt kérdés
Annakidején én nem szerettem a fizikát, matekból is 2-es voltam. A történelem és a magyar ment, ezeket tanultam. Érettségi után elmentem egy humán szakra és most hogy itt vagyok a munkaerőpiacon, rádöbbenek a rideg valóságra. Túl sok munkalehetőség nincs, vagy ha fel is vennének valahova, azt is éhbérért. Azon gondolkodok, hogy elmegyek ételfutárnak a foodpandához.
Aki meg elment villamosmérnöknek, azért kapkodnak a munkáltatók, jobbnál jobb fizetésekért. De aki csak egy szakmát tanult, az is sokkal jobban él.
2022. jún. 20. 17:01
2/17 anonim válasza:
Ez nem így van. Én TTK-n végeztem, a két szakmai gyakorlatomon kívül azóta se kaptam vele munkát. Most BTK-n vagyok, és egyelőre ezzel többre mentem, még úgy is, hogy még nem végeztem el. Ha tanárnak mész, ott persze nagyobb a hiány reál szakból.
4/17 anonim válasza:
Milyen humán szakra mentél?
Nem mindegy...
5/17 A kérdező kommentje:
közigazgatás-szervező
2022. jún. 20. 17:31
6/17 anonim válasza:
5. Állami szférában rosszak a fizetések. Bértábla alapján mennek előre. Már a jogászok is elvesznek helyet az ilyen munkahelyeken.
7/17 anonim válasza:
Hááát..... amikor beiratkoztál, nem voltál vele tisztában, hogy kb. büfé-ruhatár szak?
Egy nyelvszak is humán - de azzal elég sokmindent lehet dolgozni, jó pénzért...
8/17 anonim válasza:
Általánosságban igaz, hogy matekos szakokkal többre mész. Humán szakokkal is mehetsz sokra, ha odateszed magad, csak nem olyan könnyű.
9/17 A kérdező kommentje:
A nyelvszakokkal is max aktatologató lesz az ember. Nem olyan, mint egy mérnök, aki valódi szakembernek számít
2022. jún. 21. 04:36
10/17 anonim válasza:
Nem feltétlenül. Sok minden lehetsz nyelvszakkal is. Pl. akár tolmács. Az biztos, hogy a gyakorlatban mondjuk a többségüket multik, consulting cégek szívják fel. Abban sem vagyok egyébként biztos, hogy mérnöki pályán mindenkinek biztosított a jó élet, pl nem tudom, mennyi építészmérnök kell, nem látok ebbe bele. Én amúgy szívesebben foglalkoznék dolgokkal, mint emberekkel, csak nem érdekeltek soha eléggé az áramkörök meg a kapcsolási rajzok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!