Orvosi egyetem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most leszek 12. osztályos, és orvosira szeretnék továbbmenni.

Először egy Általános Orvosira, azután Sebész szakágra mennék tovább.

Rengeteg kérdésem lenne, akár privátban is beszélgetnék a témáról.

Melyik a legjobb magyar orvosi egyetem? Hova érdemes menni? Hova nem? Hova jelentkezzek külföldre? Mik a tapasztalataitok? Más is tanul közülünk sebésznek? Bírható az egyetem?

A válaszokat előre is köszönöm!

2022. jún. 11. 19:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Először más is ált. orvosnak tanul. Bármelyik magyar egyetem jó orvosi képzést nyújt. Az egyetem bírható annak aki szorgalmasan tanul, ha nem így lenne, egy orvos sem végezne.
2022. jún. 11. 19:12
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Én először mentőtisztnek, majd mentőorvosnak tanultam.

Orvosin sokkal részletesebb volt a követelmény, de ugyanakkor kevésbé volt szivatós mint a tisztin, szóval ha szorgalmasan tanulsz nem érhet probléma. Ellentétben a tisztivel, ott hiába tanulsz szorgalmasan, simán megbukhatsz.

2022. jún. 11. 19:47
 3/5 anonim ***** válasza:
40%
2. Miért van olyan érzésem, hogy nem vagy orvos?
2022. jún. 11. 20:23
 4/5 anonim ***** válasza:
94%

(Nem a 2-es vagyok, de én is orvos vagyok egyébként).

Igen, orvosin is van szivatás és néha megbuksz, még ha rendesen tanultál is. De ez csak az első 2-3 évben jellemző. Tisztin (ahova én nem jártam, de sok ismerősöm igen) sokkal durvább a szivatás és végig van. Simán kivágnak államvizsgán is, akár többször is, ami orvosin nem jellemző.

2022. jún. 11. 21:54
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
2019-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen, azóta kardiológiai vonalon dolgozok orvosként, ha van kérdésed, szeretnél beszélgetni az egyetemberől, stb, írjál nyugodtan privátot, szívesn válaszolok kérdésekre :)
2022. jún. 13. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!