Szerintetek idén fog emelkedni a ponthatár a pszichológia szakon, azért kérdezem, mert a budapestieken már így is nagyon magas? Természetesen a vidéki egyetemek is érdekelnek.
Pszichológia szakon szeretnék továbbtanulni, és még nincsenek meg a végleges eredményeim, de nagyjából 424 és 434 pont között fog mozogni, szerintem.
És ahogy látom, ez a budapestiekre az államilag támogatottra semmiképp sem lenne elég, viszont talán a vidékiekben (debreceni, szombathelyi ELTE, pécsi) talán benne lehetek.
Itt az összes korábbi ponthatárt megtalálod:
Szerintem akkora emelkedés nem lesz, mert eddig is jó érettségiket írtak a szakra felvételizők, azokon pedig olyan sokat szóbelivel sem lehet javítani. A kérdés tényleg az, hogy a sokak szerint könnyebb érettségi befolyásolja-e a pontokat. 5 pontnál nagyobb emelkedést én legfeljebb Szombathelyen tudok elképzelni, mert az egy új képzés, és eddig többen figyelmen kívül hagyhatták. Máshol inkább a tavalyihoz/tavalyelőttihez hasonló ponthatárokat tartom egyelőre valószínűnek. Aztán ki tudja, lehet tökre nem lesz igazam. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!