25 év fölöttiekhez írom a kérdést. Milyen középiskolába jártál?
Szakmunkaskepzobe jártam, felszolgalokent végeztem, majd utána levelezőn leerettsegiztem.
Nem, nem volt jó döntés, a vendéglátas 25 felett nem igazán nem opció egy nőknek.
Egészségügyi vonalon tanulnek, ott mindig szükség van emberekre.
Mezőgazdasági szakközép iskolába
Az volt a célom,hogy adjon érettségit,és olyan suliba akartam járni,ahol sok lány tanul( hogy tudjak csajozni)
Most le leszek pontozza,de én már akkor is tudtam,hogy középiskola után külföldön fogok dolgozni,és így is lett.
Művészeti középsuliba jártam.
Művtörit tanultam, majd múzeológia szakra mentem az egyetemen. De nem dolgozom benne, a legkisebb HR-es vagyok, de nem szeretem. Az emberekkel nagyon szeretek foglalkozni, segíteni nekik, eddig 3 helyen dolgoztam 3x2 évet, de a közvetlen kollégáim mindenhol irigyek, bunkók és rosszindulatúak voltak.
Nyolcosztályos gimibe jártam. Magát az "elitképzést" nem bántam meg, sok pluszt és előnyt kaptam tőle, de mai fejjel azt hiszem, másképp döntenék.
Ha most lennék tíz éves, akkor nem választanám a nyolcosztályost, még pedig azért nem, mert teljesen átalakították őket, pont az a bizonyos "elitképzés" szűnt meg, ami a haszna volt ezeknek (mondom ezt még úgy is, hogy az én évfolyamom nem volt az igazi).
Négyosztályos gimibe jártam. Egy vérbeli versenyistállóba, ahol semmi más nem számított, csak a 4,7 feletti átlag, és aki ezt nem hozta (többek között én sem, a 4,0-ás átlagommal az osztály söpredékének számítottam), azt heti szinten b.szogatták a tanárok. Nagyon durva érzelmi és mentális abúzust kaptunk ott.
Életem egyik legrosszabb döntése volt oda menni és később sem váltani.
Mai fejjel egy gyengébb gimibe mennék vagy szakközépiskolába (ma már szakgimnáziumoknak hívják őket?). Mindig kiemelkedő voltam nyelvből, valami nyelvi osztályba mennék, kéttannyelvűre pl.
Volt is ilyen lehetőség, emlékszem. Az egyik szakközépben volt kéttannyelvű osztály, de nekem (és a szülőknek, tanáraimnak) derogált szakközépbe menni. Mindenki az elit gimit várta el tőlem. Én is magamtól. Aztán jól rács.sztem.
36/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!