25 év fölöttiekhez írom a kérdést. Milyen középiskolába jártál?
Eü szakközép.
Egy dolog miatt haragszom a szüleimre, hogy nekik soha nem volt fontos, hogy tanuljak, és hagyták. Kitűnő voltam, sorra nyertem a tanulmányi versenyeket, és hiába mondták a tanáraim nekik, hogy a város legjobb gimije is megvan, ha akarom, nem érdekelte őket.
Bekerültem egy osztályba, ahol nem voltak barátaim négy évig, mert csak pasizni volt menő. Aztán jött Bokros, pont, amikor érettségiztem, és én egy ponttal lecsúsztam az orvosi államis ponthatáráról.
Az egész életem meghatározza ez a pár év.
Ötosztályos gimibe jártam, első évben szinte csak nyelvet tanultunk, és pár tantárgyból volt szintentartás, aztán a maradék négy év meg olyan volt, mint egy normál tanmenetű gimiben, csak nyelvi órából valamivel több volt.
A koncepció nem lett volna rossz, de én sokszor úgy éreztem, hogy valami gyerekmegőrzőben vagyok, volt pár tanárom, aki pedig úgy gondolta, hogy az ő tölteléktantárgya a legfontosabb a világon, én meg kis stréber voltam és rengeteget tanultam. Amit még utáltam benne, hogy messze volt tőlünk, napi 2,5-3 órát töltöttem utazással. A nyelvoktatás a vége felé nagyon átment szintentartásba, szerintem többet is ki lehetett volna hozni belőle.
Ha újra csinálhatnám, matekos négy osztályosba mennék vagy nyelvesbe, de az a plusz egy év szerintem nagyon felesleges volt. Ja, meg nem tanulnék annyit a felesleges tárgyakra...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!