Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek jól választottam?...

Szerintetek jól választottam? Küzdjek érte?

Figyelt kérdés

Elsőéves egyetemista vagyok gazdasági szakon. Amikor szakot kellett választanom, akkor egy nagyobb döntést kellett meghoznom. Alapvetően én humán beállítottságú vagyok és a pszichológia érdekelt volna leginkább. Nagyon húzott felé a szívem, viszont az én családom, majdhogynem a rokonság 80%-a gazdasági területen dolgozik, néhányuk nem is alacsony pozícióban. Választanom kellett, hogy elmegyek tanulni valamit, ami érdekel, de minimálbért fogok vele sokáig keresni vagy tanulok olyat, ami kevésbé érdekel, viszont a családnak hála rengeteg munkalehetőség nyílik meg előttem nem is alacsony fizetésért.

Elgondolkodtam hogy jól döntöttem-e. Jelenleg nem érzem úgy, hogy nekem való lenne, viszont ha tanulnék és megpróbálnék szakembert faragni magamból, akkor lenne esélyem egy kényelmesebb életre. Nem azt mondom, hogy teljesen hidegen hagy a dolog, de a pszichológia sokkal érdekesebb számomra.

2022. márc. 10. 12:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Én teljesen ugyanezt éltem át, alapképzés első évébe mélydepresszióba estem, nem akartam Pénzügyön maradni, a Nemzetközi Tanulmányok érdekelt volna. Utána erőt vettem magamon, és elkezdtem nagyon erősen tanulni, utána rájöttem, hogy nem is olyan unalmas ez, sőt egész izgi dolgok is vannak benne. Mellette a nyelveket nyomattam ezerrel, mesterre már Milánóba mentem a Bocconi-ra, most pedig Frankfurtban dolgozok, nagyon jól keresek és, ha stresszes is sokszor a munka, kompenzálja az életszínvonal amit biztosít nekem. Ha magas színvonalon szeretnél élni, mindig van ára, szerintem ne add fel, jönnek majd olyan tárgyak amiket szeretni fogsz!
2022. márc. 13. 20:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!