Szerintetek jól választottam? Küzdjek érte?
Elsőéves egyetemista vagyok gazdasági szakon. Amikor szakot kellett választanom, akkor egy nagyobb döntést kellett meghoznom. Alapvetően én humán beállítottságú vagyok és a pszichológia érdekelt volna leginkább. Nagyon húzott felé a szívem, viszont az én családom, majdhogynem a rokonság 80%-a gazdasági területen dolgozik, néhányuk nem is alacsony pozícióban. Választanom kellett, hogy elmegyek tanulni valamit, ami érdekel, de minimálbért fogok vele sokáig keresni vagy tanulok olyat, ami kevésbé érdekel, viszont a családnak hála rengeteg munkalehetőség nyílik meg előttem nem is alacsony fizetésért.
Elgondolkodtam hogy jól döntöttem-e. Jelenleg nem érzem úgy, hogy nekem való lenne, viszont ha tanulnék és megpróbálnék szakembert faragni magamból, akkor lenne esélyem egy kényelmesebb életre. Nem azt mondom, hogy teljesen hidegen hagy a dolog, de a pszichológia sokkal érdekesebb számomra.
Jól döntöttél, mert az élet a megélhetésről szól.
A pszichológiával meg foglalkozz a szabadidődben, hobbiból. Ez pont olyasmi, amit a kényelmes, saját otthonodban, kifizetett számláid mellett, tele hassal eredményesebben tudsz csinálni, mint a szükség farkán kuporogva.
Egyszerűen csak élvezem. Élvezem ha olvasok róla, ha átgondolom a leírtakat. Szeretek tanulmányokat olvasni a témában, elmerülni egy-egy témában. Képes vagyok órákig böngészni, jegyzetelni, sőt hetekig foglalkozni egy-egy témával, ami érdekel.
Viszont választás előtt bővebben utánanéztem mindkettőnek. Problémaként az merült fel a pszichológiával kapcsolatban, hogy egy alapképzés semmire nem elég, illetve hogy évente ontja ki magából a hallgatókat a szak. Tehát bejutni egy állami helyre rohadt nehéz. Elvégzem az alapot, utána maximum valamilyen tanácsadó lehetnék nagyon alacsony fizetésért. Abból a fizetésből kellene gazdálkodnom valahogyan egy nagyobb városban és közben a mesterképzést elvégezni + különböző továbbképzések egyebek nyilvánvalóan saját zsebből. Mehetnék aztán államiba szintén pici fizuért. Tulajdonképpen évek minimális fizetésért és valahogyan elő kellene teremteni a magánrendelőre a pénzt, lehetőleg hitel nélkül.
Persze lehet vele sokat keresni, de csak magánban. Odáig meg el kell jutni kemény munkával.
Még arra gondoltam, hogy elvégzem ezt a gazdaságit, dolgozni kezdek és munka mellett levelezőn elkezdek egy pszichológia alapképzést.
Én sem azt tanultam amit legjobban szeretnék csinálni. De hat ilyen az élet, alkalmazkodni kell a körülményekhez. Nem kivansagmusor sok esetben. Az érdeklődési körömmel meg foglalkozok munka után hobbiként. Kb ez a helyzet
.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!