Pénzügy-számvitel VAGY gazdaságinformatikus?
Melyik piacképesebb?
Melyikkel könnyebb elhelyezkedni?
Melyikkel van több lehetőség?
Ha pénzügy-számvitelre mennék, és megtanulnám a gazdinfós IT tudását ugyan ott lennék nem? Csak lenne mérlegképes könyvelő oklevelem is.
SZTE-re mennék.

Úgy hallottam, hogy IT-ben nem olyan fontos már, hogy milyen papírod van, a másik pedig hogy közgáz melóknál általában bármiféle gazdasági jellegű diplomát elfogadnak, kivéve könyvelő pl.
SZTE-n azért a gazdinfó elég hasonló a proginfóhoz, csak van +1 félév gazdasági tárgya
Persze, attól még nem látok rá, nem dolgoztam benne, csak amit olvastam. Javítsatok ki

#4. "Úgy hallottam, hogy IT-ben nem olyan fontos már, hogy milyen papírod van"
Tény, sőt, diploma sem kell. Csak ne várj valaha is a coding monkey poziknál komolyabbat releváns tudás nélkül (ez a diplomások nem elhanyagolható részének sincs meg, de aki diplomát sem szerez, pláne nagyon nehezen jut el idáig).
"közgáz melóknál általában bármiféle gazdasági jellegű diplomát elfogadnak, kivéve könyvelő pl."
Először is a könyvelő nem diploma, hanem egy középfokú végzettség. Másrészt közgazdász és közgazdász közt alapvetően tudnak komoly különbségek lenni, egy gazdaság- és pénzügy matematikai elemzés osztatlan képzés, a BPM vagy a közgás-elemző eléggé más világ, mint az üzleti közgazdász szakok, de utóbbiak sem mind azonos minőség. Az üzleti vonalon egyértelműen a psz nyer, de nem mindegy az sem, hogy mesterre mentél-e utána és hogy mire.
"SZTE-n azért a gazdinfó elég hasonló a proginfóhoz, csak van +1 félév gazdasági tárgya"
Nem tudom, de ha ez így van és majdnem ugynannyi erőfeszítés a sokkal hátrébbsorolt gazdinfós papírt megszerezni, mint a proginfósat, akkor ez még egy okkal több, hogy a proginfót válaszd, ami minden munkáltató szemében sokkal jobbnak fog látszani.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!