Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pénzügy-számvitel VAGY gazdasá...

Pénzügy-számvitel VAGY gazdaságinformatikus?

Figyelt kérdés

Melyik piacképesebb?

Melyikkel könnyebb elhelyezkedni?

Melyikkel van több lehetőség?

Ha pénzügy-számvitelre mennék, és megtanulnám a gazdinfós IT tudását ugyan ott lennék nem? Csak lenne mérlegképes könyvelő oklevelem is.

SZTE-re mennék.

febr. 9. 19:52
A kérdező szavazást indított:
pénzügy-számvitel
gazdinfó
9 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
A gazdinfó nem túl király sajnos. Ha az IT vonal jobban érdekel, akkor mérnökinfó vagy proginfó. Szegeden inkább az utóbbi. De ezek viszont lényegesen nehezebbek lesznek, mint a psz. Amúgy a psz nem rossz (magasabban van a raglétrán a közgáz vonalon, mint a gazdinfó IT vonalon), de ja, az viszont nem egy hátrány, ha folyamatosan képzed magad a programnyelvekkel...ezt ígyis-úgyis te magad tanulhatod meg otthon, nem az iskolapadban oktatjáj az IT-képzéseken sem, ott jóformán csak a vizsgát biztosítják belőle, a tantermi foglalkozások nyilván semmire sem elegek. :)
febr. 9. 23:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Akik szavaztak, miért arra szavaztatok?
febr. 10. 19:45
 3/9 anonim ***** válasza:
37%
#2. Még mindig az első válaszoló vagyok. Az olyan szakokkal, mint a gazdinfó legtöbbször az a gond, hogy nem "vegyíti" a pozitívumokat a különböző területekről, hanem inkább elveszíti. A gazdaságinformatikus a gyakorlatban nem "közgazdász ÉS informatikus", hanem sajnos egyik sem, és ez egy erős hátrány...
febr. 10. 22:38
 4/9 A kérdező kommentje:

Úgy hallottam, hogy IT-ben nem olyan fontos már, hogy milyen papírod van, a másik pedig hogy közgáz melóknál általában bármiféle gazdasági jellegű diplomát elfogadnak, kivéve könyvelő pl.

SZTE-n azért a gazdinfó elég hasonló a proginfóhoz, csak van +1 félév gazdasági tárgya

Persze, attól még nem látok rá, nem dolgoztam benne, csak amit olvastam. Javítsatok ki

febr. 10. 23:32
 5/9 anonim ***** válasza:

#4. "Úgy hallottam, hogy IT-ben nem olyan fontos már, hogy milyen papírod van"

Tény, sőt, diploma sem kell. Csak ne várj valaha is a coding monkey poziknál komolyabbat releváns tudás nélkül (ez a diplomások nem elhanyagolható részének sincs meg, de aki diplomát sem szerez, pláne nagyon nehezen jut el idáig).

"közgáz melóknál általában bármiféle gazdasági jellegű diplomát elfogadnak, kivéve könyvelő pl."

Először is a könyvelő nem diploma, hanem egy középfokú végzettség. Másrészt közgazdász és közgazdász közt alapvetően tudnak komoly különbségek lenni, egy gazdaság- és pénzügy matematikai elemzés osztatlan képzés, a BPM vagy a közgás-elemző eléggé más világ, mint az üzleti közgazdász szakok, de utóbbiak sem mind azonos minőség. Az üzleti vonalon egyértelműen a psz nyer, de nem mindegy az sem, hogy mesterre mentél-e utána és hogy mire.

"SZTE-n azért a gazdinfó elég hasonló a proginfóhoz, csak van +1 félév gazdasági tárgya"

Nem tudom, de ha ez így van és majdnem ugynannyi erőfeszítés a sokkal hátrébbsorolt gazdinfós papírt megszerezni, mint a proginfósat, akkor ez még egy okkal több, hogy a proginfót válaszd, ami minden munkáltató szemében sokkal jobbnak fog látszani.

febr. 10. 23:49
 6/9 anonim ***** válasza:
Mind2 piacképes, viszont az informatikusokra nagyobb a kereslet, mint a közgazdászokra, még úgy is hogy most az IT piac beállt egy időre(hiring freeze, amit a kezdők és a juniorok szívnak meg). Én gazdinfót végeztem és egy banknál vagyok adattárház fejlesztő már sok éve, de az évfolyamtársaim elég különböző területeken helyezkedtek el(cybersecurity,frontend,backend,fullstackd,Devops,BI fejlesztő stb...). Mind1 milyen infós diplomád van.
febr. 24. 13:09
 7/9 A kérdező kommentje:
Tetszene a gazdinfó, csak a Szegedi ami helyben is van, az nagyon IT fókuszált. Van rajta kalkulus 1,2,3.. Diszkrét matek 1,2,3.. Csomó programozás óra C-ben, Javaban. Legtöbb gazdinfó képzésen ezek nem szoktak lenni ha jól láttam.
febr. 24. 14:58
 8/9 A kérdező kommentje:
Azt hozzáteszem hogy pénzügyre sajnos csak önköltségesre vennének fel.. Emelt érettségiznem knée mert a diplomát nem számítják be. Ez így jó csak szakdoga meg záróvizsga mellé húzós, úgy hogy heti 20 órát dolgozok.
febr. 24. 15:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Minden infós szak tele van matekos tárgyakkal, aki nem akar matekkal szenvedni az menjen bootcampre, de egyetemen ezeken a szakokon ez megkerülhetetlen.
febr. 24. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!