A gazdaságinformatikus szakon több matek van, mint a pénzügy és számvitel szakon?
A gazdinfón több a matek, igen. A pénzügy és számvitel messze nem a legmatekosabb szak, valóban. Van azonban olyan közgáz szak, ahol jobban ki kell használnod a matektudásodat, ez pl. a Corvinuson az osztatlan (10 féléves) gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés (itt igen sok és nem egyszerű a matek), vagy az alkalmazott közgazdaságtan alapképzési szak.
Ha viszont az informatika jobban érdekel, akkor a gazdinfó helyett inkább a programtervező informatikus, vagy a mérnökinformatikus képzést javaslom.
"de nem tudom, hogy gazdinfót el tudnám-e végezni úgy, hogy nem voltam infó faktos"
Ettől nem kell tartanod, minden informatika képzésen a nulláról tanítanak programozni, de lényeges, hogy az órai anyag közel sem elegendő arra, hogy valóban elsajátítsd (otthon nagyon sok időt kell belefeccölni). Tehát bárminemű előzetes infós tudás nélkül is lehet jelentkezni, de az ütem gyors, nagyon könnyű az anyaggal lemaradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!