Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A gazdaságinformatikus szakon...

A gazdaságinformatikus szakon több matek van, mint a pénzügy és számvitel szakon?

Figyelt kérdés
Mindig is a matek volt a kedvenc tantárgyam. Ebből is tervezek emeltezni. Eddig a pénzügy és számvitel szakra szerettem volna jelentkezni, de különböző fórumokon azt olvastam, hogy ezen a szakon nem annyira fontos a matek és csak a négy alapműveletet kell használni. Meg olyat is hallottam, hogy hármas középszintű matekkal is el lehet végezni. Én viszont nem szeretném, hogy az, amit eddig a négy év alatt tanultam matekom, az kárbavesszen. Programozni amúgy is meg szeretnék tanulni, mert érdekesnek tartom, de nem tudom, hogy gazdinfót el tudnám-e végezni úgy, hogy nem voltam infó faktos. Most vagyok végzős és februárig meg kell hoznom a döntésemet.

2020. nov. 19. 10:19
 1/5 meszike91 ***** válasza:
100%
Nálunk volt matek 1, lineáris algebra, diszkrét matek, statisztika, teljesítményelemzés. Soproni Egyetem. Azért ide nem csak a négy alapművelet kell.
2020. nov. 19. 11:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Széchenyi gazdinfón statisztika, matek 1, matek 2, matek 3 van, utána számvitel.
2020. nov. 19. 11:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A gazdasági informatikán sokkal több a matek. A pénzügyhöz a kötelező statisztikán és analízis I-II-n felül csak a 4 alapművelet kell.
2020. nov. 19. 14:14
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én a BGE-PSZK-ra járok gazdinfóra, és nálunk jóval több matek van, mint psz-en, gazdmenen és hr-en. Infóból is több van nekünk, míg a közgáz és a számvitel közel azonos mennyiséget képvisel.
2020. nov. 19. 15:40
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A gazdinfón több a matek, igen. A pénzügy és számvitel messze nem a legmatekosabb szak, valóban. Van azonban olyan közgáz szak, ahol jobban ki kell használnod a matektudásodat, ez pl. a Corvinuson az osztatlan (10 féléves) gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés (itt igen sok és nem egyszerű a matek), vagy az alkalmazott közgazdaságtan alapképzési szak.

Ha viszont az informatika jobban érdekel, akkor a gazdinfó helyett inkább a programtervező informatikus, vagy a mérnökinformatikus képzést javaslom.

"de nem tudom, hogy gazdinfót el tudnám-e végezni úgy, hogy nem voltam infó faktos"

Ettől nem kell tartanod, minden informatika képzésen a nulláról tanítanak programozni, de lényeges, hogy az órai anyag közel sem elegendő arra, hogy valóban elsajátítsd (otthon nagyon sok időt kell belefeccölni). Tehát bárminemű előzetes infós tudás nélkül is lehet jelentkezni, de az ütem gyors, nagyon könnyű az anyaggal lemaradni.

2020. nov. 19. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!