Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BME gépészmérnökire mennék,...

DikEgySárkány243 kérdése:

BME gépészmérnökire mennék, de nem lesz fizika érettségim csak egy matek emelt, ez nagy hátrány?

Figyelt kérdés
Nagyon sokáig úgy voltam vele, hogy vegyészmérnöki kart választom és akkor kémiából lesz egy közép szintű érettségim matekból, pedig egy emelt, hiszen a matek sokkal jobban megy. Az emelt kémia számítási feladatokba néha eléggé beletörik a bicskám és elgondolkoztam azon, hogy ha már az emelt kémia érettségis számítások is nehezen mennek, akkor lehet nem kéne még bonyolultabb szinteken tanulni, a másik kar, ami nagyon érdekel az a gépészmérnöki, viszont 11. és 12. osztályban én nem tanultam fizikát, így nagyon jelenleg a közép szint se menne annyira jól, viszont amikor még tanultam, akkor szerettem és értettem. Ha esetleg elkezdem magam nyáron legalább egy közép szintre felkészíteni magamat, akkor nem lesz akkora nagy gondom az egyetemen? Lesz időm első félévben nagyjából behozni a hiányosságaimat, ha ugye az egyetemen az alapoktól kezdjük? Lehet csak túlgondolom, de lassan le kell adni a jelentkezést az egyetemekre és nagyon szeretném, ha gépészmérnökit rakhatnám be első helyre. Illetve gondolkoztam a járműmérnöki karon is és ugyanez lenne a kérdésem.

tegnap 20:26
 1/1 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, a középiskolás anyag mindegyikből kb nulla, tök mindegy mit tanultál elötte. Azt válaszd ami érdekel.
tegnap 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!