Tényleg nem tudnak a jogászok elhelyzekedni és nem kapnak normális munkát?
8: JA, és 180 állás az tényleg fasza 250 000 jogásznak olyan posztra, ahol nem követelmény a jogászi végzettség és előnyt élveznek az érettségizettek.
Én sem a szakmámban vagyok, nem dolgozok 180 órát 145 nettóért, ez hülyeség volna, abbahagytam már.
Hülyeségeket írsz, de Kegyetlenül.
Állig diplomád van és? Közigben dolgoztál, ergo ismered a jogi munkaerőpiacot? Nagyon nem, ez a kommentjeidből is kitűnik. Iszonyú hülyeségeket írsz.
Nekem meg jogi diplomám és szakvizsgám van, és 7 év tapasztalatom, na és?
Mit ismersz belülről? A köziget max. Azon kívül 60000 munkát betölthetsz jogi diplomával. Itt van egy szakmatérkép:
"Amiket felsoroltál, azok pont azok a munkakörök"
Miket soroltam fel? NAV -os ismerőseim, akik a másodfokon dolgoznak? Igen, nekik feltétel volt a jogi diploma.
Profession? A 150-ből 140-nél feltétel: jogi diploma.... Van jogi asszisztens, adminisztrátos munkakör hirdetve? Igen, van és?
"A bírói és ügyész munkához pedig nem elég a jogi diploma."
Jesszusom, szerinted mi a belépés feltétele a bírósághoz, ügyészséghez? Kezded a legalján, fogalmazó, titkár, ezekhez jogi diploma kell.
1997. évi LXVIII. törvény
"13. § (1) * Bírósági fogalmazónak az az egyetemi állam- és jogtudományi diplomával rendelkező személy nevezhető ki, aki az OBH elnöke által lebonyolított felvételi versenyvizsgát sikeresen letette. Bírósági titkárnak jogi szakvizsgával rendelkező személy nevezhető ki. A titkári kinevezés előtt bírói pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venni. A katonai tanácsoknál működő bírósági fogalmazókat elsősorban a Magyar Honvédség ösztöndíjasai közül kell kinevezni."
Jogi fórumon tudod milyen állások vannak? 90%-a Ügyvédjelölt, alkalmazott ügyvéd, ügyvéd. Ezek feltétele a jogi diploma. Anélkül fel sem vesznek a kamarába. A maradék 10% pedig közjegyzőjelölt, segítek ott is feltétel...
Mi maradt még ki? Jogi előadó, kamarai jogtanácsos, had ne írjam már le megint...
"180 állás az tényleg fasza 250 000 jogásznak olyan posztra, ahol nem követelmény a jogászi végzettség és előnyt élveznek az érettségizettek."
Bocs, de te tényleg nem vagy valami éles kés. Még arra sem vetted a fáradságot, hogy megnyiss egy random profession/jogi fórum álláskiírást.
250e jogász? Te teljesen buta vagy? :D
A KSH statisztikája szerint 2011-ben 55.000 közép ÉS felsőfokú jogi végzettségű volt az országban. Ebből mennyi lehet a felsőfokú? 25.000? Hogy írhatsz ki ekkora baromságot, hogy 250e??
Azt sikerült felfogni, hogy a jogi munkák nagy része informális úton van betöltve? Évfolyamtársaim fele ki sem lépett a házból állást keresni, mert ment a családi irodába dolgozni.
Közigben sz*r a fizetés? Igen, na és? Mindenki tudja. De a fentiekből következik, hogy egy jogi diplomával 1000 felé mehetsz, kereshetsz minimálbért, és kereshetsz milliókat is. Jah állig. diplomával nem, ez pech.
Van annyi lehetősége egy jogásznak, mint egy IT-s szakembernek, mérnöknek? Nem. De talán jobb mint egy gazdasági diploma. Bár IT-sként is kereshetsz minimálbért, és dolgozhatsz a közigben is, ott is vannak léhűtők.
Nem is értem minek írtam le, borzasztó félkegyelműeknek leírni a valóságot.
Ha van(nak) kapcsolat(aid) akkor könnyű elhelyezkedni normális fizetésért, kapcsolat nélkül is lehetséges elhelyezkedni persze, csak nem biztos hogy olyan könnyű.
Egyébként a jogaszokbol tengert lehetne rekeszteni annyi van már belőlük, persze ettől függetlenül minden tiszteletem annak aki elvegzi
Bármikor, vannak ügyvéd ismerőseim róluk tudok csak alapozni.
Idén erettsegizel? Hány pontod van?
"Itt van egy szakmatérkép:"
Egy ilyen milyen adatokból áll össze? Megnéztem az anglisztikának a szakmatérképét, és ott ilyeneket is látok, hogy "pedagógus", "tanár" meg "nyelvtanár", holott egy nyelvtanár egyben tanár is, meg pedagógus is. Egyszerűen megkérdeznek embereket, hogy anglisztika szakos diplomával milyen állásban van jelenleg és ha azt mondja, hogy pedagógus, akkor azt fogadják el válasznak, ha meg pontosabban mondja, vagyis úgy, hogy nyelvtanár, akkor meg azt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!