Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyógypedagógia szak elvégzése...

Gyógypedagógia szak elvégzése után meg lehet normálisan élni?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék gyógypedagógus lenni, de közben meg fontosnak tartom azt, hogy majd jó életszínvonalat tudjak biztosítani a családomnak, így nagyon elbizonytalanodtam abban, hogy jó döntés-e erre jelentkezni.

2021. dec. 1. 11:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A gyógypedagógus is bértáblát keres, tehát ugyanúgy bajban vannak, mint a tanárok. Viszont nagyon nagy hiány van belőle, magánórákat tuti tudsz adni. Más kérdés, hogy ez egy elég limitált időzóna, gyerekek nap közben iskolában/óvodában, este meg már fáradtak, nem lehet este 6-kor magánórát adni egy óvodásnak. Marad a szombat délelőtt. Vannak mindenféle magánklinikák, ahol kb. 15.000 Ft egy óra, kérdés, hogy ebből mennyit kap meg az adott gyógypedagógus, sajnos ezt nem tudom, ennek lenne érdemes utánajárni. Hogy van-e ilyen a közeledben, és ott mennyit fizetnek.

Egyébként is ez egy nagyon tág kategória, konkrétan mivel szeretnél foglalkozni, autistákkal, siketekkel, vakokkal, szellemi fogyatékosokkal, beszédhibásokkal stb? De sajnos azt tudom mondani, hogy bértábla.

2021. dec. 1. 12:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem olyan ez a pálya,amiből rendesen meg tudnál majd élni. Szokták emlegetni a különórát, de az vagy van,vagy nincs,arra nem lehet alapozni,hogy majd mindig lesz x diák akikkel tudsz foglalkozni.
2021. dec. 1. 13:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van olyan ismerősöm, aki utazó gyógypedagógus egyéni vállalkozóként, és annyit vállal, amennyit éppen a család enged. Mellette meg délután tart csoportos tsmt-tornát. Nem tudom mennyire megy neki jól, mert a férje jól keres, de ő elvan így.

A különóra persze lutri, mint minden más tanárnál, lemondják, mert beteg a gyerek, vagy ilyesmi, de igény az biztos, hogy nagyon van rá, mert kevés a gyógypedagógus. Az megint egy más kérdés, hogy az embernek van családja, és nem a 8 óra lehúzása után szeretne még normális fizetést keresni.

2021. dec. 1. 15:13
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet normálisan megélni, hacsak nem tartasz mellette különórákat, ami elég nagy lutri. Egy barátnőm most végzete el a szakot és 140.000-et keres. Azt hiszem ez sok mindent elárul... Óriási a hiány gyógypedagógusokból, úgyhogy munkát biztosan találsz, de sajnos nem becsülik meg ezt a hivatást.
2021. dec. 1. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!