Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jól választok szakot? Mit...

Jól választok szakot? Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
Végzős vagyok gimnáziumban és ideje lenne már eldöntenem hova és mit szeretnék továbbtanulni. Nos, az a helyzet, hogy nem igazán érdekel semmi. Nagyon szeretem a nyelveket és imádnék világot látni, egyik legnagyobb álmom. Éppen ez miatt választottam a turizmus-vendéglátás szakot (gazdasági karon van, viszonylag sok pont is kell hozzá), viszont ahhoz nem árt, ha jók a kommunikációs képességim, azonban van egy kis szociális szorongásom és nem vagyok jó a kezdeményezésben. Itthon teljesen magabiztos és nyitott vagyok, de ha idegen emberek közé kell mennem, végem. Nagyon szeretném legyőzni ezt az egészet, és úgy érzem, hogy ezzel talán lenne esélyem. (Jó messzi egyetemet is néztem ki magamnak, hogy bedobjam magam a mély vízbe). Szerintetek jól döntök vagy valami mást kéne választanom? Kissé pánikba vagyok esve...

2022. jan. 25. 19:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól döntöttél :) Csak magabiztosan, képes vagy rá! :)
2022. jan. 25. 19:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól döntöttél a szakot illetően, az egyetem választásnál viszont nem azt nézném, hogy minél messzebb legyen, sőt.
2022. jan. 25. 19:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Igazából az az egyetem is volt a legszimpatikusabb, úgyhogy bevállalom a messzeséget :)
2022. jan. 25. 20:28
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ajánlanék egy másik alternatívát: nemzetközi gazdálkodás. Szintén gazdasági szak, kellenek ide is a nyelvek, de a turizmusnál kicsit piacképesebb szak,több irányba tudsz vele menni.
2022. jan. 25. 21:28
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm !!
2022. jan. 25. 22:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Az egyetem azért is van, hogy fejlődj. Senki nem úgy kezdi, hogy profi.

De azt vedd számításba, hogy azért az első 2 évben azért durván van mikro, makro, statisztika, matek, számvitel, stb.

2022. jan. 26. 20:33
 7/10 anonim ***** válasza:
62%
Rengeteg a munkanélküli turisztika diplomás, pláne a vírus óta 😅. Én ezzel a szakkal óvatos lennék, mert a gazdasági szakok közül messze ez ér a legkevesebbet. Hol szeretnél vele elhelyezkedni?
2022. jan. 26. 21:22
 8/10 anonim ***** válasza:
40%
Ajánlok neked egy másik alternatìvát: jelentkezz önkéntesnek EVSre
2022. jan. 27. 22:39
 9/10 anonim ***** válasza:
2022. jan. 27. 22:43
 10/10 anonim ***** válasza:
2022. jan. 27. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!