Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ki milyen szakot választott...

Ki milyen szakot választott és miert/mi alapján választotta azt?

Figyelt kérdés

Még van egy évem, hogy kitalalja mit szeretnék de semmi ötletem érdekelne ki mi alapján választotta azt amit.

Semmi ötletem sincs, hátha valaki tud olyat mondani ami érdekelne.

2020. júl. 24. 16:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én középiskolában informatikai szakirányon tanultam utána pedig ugyanitt technikusira jártam informatikai rendszerüzemeltetőn ekkor jöttek hozzánk egy egyetemtől bemutatót tartani, addig nem nagyon gondolkoztam hogy tovább tanulok de végül tovább mentem vállalati gazdaságtan és menedzsment szakra.

Általános iskolában informatika vonzott ezért mentem tovább ilyen irányban de miután azt a 6 évet kijártam középiskolával és technikusival együtt megutáltam a programozás részét ami meg a fő része az informatikának ezért nem mentem ezen az irányon egyetemre.

A vállalati gazdaságtan és menedzsment szakot azért választottam mert gondolkoztam már rajta hogy valamikor önálló vállalkozást szeretnék indítani de az idő lesz előtte valószínűleg valamelyik céghez megyek el dolgozni meg még az is lehet hogy olyan munkát találok amit majd nem akarok ott hagyni.

2020. júl. 24. 16:46
 2/8 anonim ***** válasza:
57%
Engem sport és rekreációszervezésre [sportszervezés és egészségfejlesztés] szakra vettek fel. Azért választottam ezt, mert kiskorom óta a sportágam fontos szerepet tölt be az életemben és ezzel sok irányban tudok majd mozogni. Nem egy kis monoton munka lesz az biztos:D
2020. júl. 24. 16:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Huhh hát én nagyon impulzívan választottam😃

Magyar szakot választottam, mert igazából mindig is foglalkoztatott kicsit az írás-probálkozok is vele, de nem a legjobb-, illetve általános iskolás magyar tanárom, meg az új osztályfőnököm, aki 11-től átvett minket(szintén magyar tanár) megszerettette vekem a magyart.

Bár nagy hátrányom, hogy 9-10-ben az akkori magyar tanárom teljesen letojt minket, csak volt. Ezért sok minden kiesett.

El is vette a motivációm, de a középszintű érettségiben a fogalmazásom olyan jó lett, hogy najó, jövőre szintemelő.

Csakhát OKJ mellett nehéz volt magyarra készülni,így nem kett a legfényesebb a magyarom(51%=4,bár szerintem szóbelivel jobb is lehetett volna) -plusz pontok meg lettek-, ami miatt szégyenlem is magam, mert ha mind a kettőre időben elkezdek készülni, akkor sokkal jobbat írtam volna.

Egyébként nem is jelöltem, csak egy szakot, mert úgy voltam vele, ha nem vesznek fel, akkor úgyis van már egy OKJ-m, de szerencsére felvettek😊

2020. júl. 24. 17:06
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
A közgazdaságtant választottam, mert ez érdekelt és ráadásul jól fizet.
2020. júl. 24. 17:22
 5/8 anonim ***** válasza:
68%

Azt ajánlom, hogy nézegesd, hogy milyen szakok léteznek egyáltalán. Sokan azért nem tudnak választani, mert nem is tudják, hogy miből lehet.

Én azt választottam, ami kiskorom óta érdekelt.

2020. júl. 24. 18:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én kéttannyelvű gimibe jártam, így egyértelmű volt, hogy a nyelvek érdekelnek, viszont egy sima nyelvszakot elég semmilyennek éreztem. A matek nagyjából megy, ezt a kettőt összerakva pedig a nemzetközi gazdálkodás mellett döntöttem, ezek mellett pedig azt hallottam több helyről is, hogy elég sok helyen el lehet vele helyezkedni is.

Én is mindenféleképpen azt tanácsolnám neked, hogy felvin minden (tényleg minden) szak leírását olvasd át, mert lehet, hogy egy olyan mellett fogsz végül dönteni, amire soha nem is gondoltál volna.

2020. júl. 24. 18:29
 7/8 anonim ***** válasza:
60%

Informatikai gimibe jártam, de mire elvégeztem megutàltam, szóval ötödéven sem maradtam, aztán most szakmát csinálok(építőipari szakma), ezt szeretem, és ha lenne eszem, akkor biztos valamilyen építőiparral kapcsolatos mérnöknek tanulnék, de buta vagyok a matekhoz, szóval sokáig nem tudtam mi legyen, de tavaly sikerült eldöntenem. Elköltöztem egy olyan városba, ahol mindenki csalásból, lopàsból, hazudozàsból és az emberek átveréséből, kihasznàlàsàból él. Engem is vágtak át abban a városban, több vállalkozót láttam, mind csak lehúzta az embereket, átverte a megrendelőket, a munkásait. Másik oldal: Egy putri albérlet, ugyan elsőre nem látszik, de beköltözöl és a tulaj mégsem ad szerződést, meglop téged, a törvény semmit nem tud vele kezdeni. Igen, így jártam.

"házi készítésű étel" közben meg fagyasztott szar. Olyan büfék, ahol a gyomrod fordul ki, ha hátra mész, de a vállalkozó kimossa magát mindig, számla nuku, a számlàn milliók, de a kölykére egy gatyàt nem vesz, sőt nem is mos, mert az drága, minden nap zsíros kenyér, stb. Hányinger! Félév után besokkaltam, és hazajöttem. Akkor döntöttem el, hogy pénzügyőr leszek. Most erre készülök, idegen nyelven tanulok, emeltezni fogok, és megyek az NKE-RTK-ra. Igen, említettem, hogy buta vagyok matekból, de amennyire csak tudok igyekezni fogok, hogy megbirkózzak vele!

2020. júl. 24. 23:52
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Most végeztem az első évemet anglisztikán. Általánosban és gimiben is angoltagozatra jártam, ahol sok nyelvórám volt, plusz foglalkoztunk kicsit irodalommal, törivel, földrajzzal is. Már nagyjából általános 8.-ban eldöntöttem, hogy ezt szeretném tanulni. De a szüleimnek ez nem igazán tetszett, mert azt gondolták, hogy semmit nem lehet vele kezdeni. Végül egy félévet lehúztam egy másik szakon, de eljöttem, mert nagyon nem éreztem jól magam. Anglisztikán tényleg jól érzem magam, szeretek odajárni, jó, hogy olyat tanulok, amiben jó vagyok.

Ha esetleg leírnád, hogy melyik tárgyakban vagy jó és miket szeretsz, talán tudunk segíteni!

2020. júl. 25. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!