Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mikor körvonalazódott bennetek...

Mikor körvonalazódott bennetek, hogy mit is szeretnétek tanulni? Mi alapján választottatok?

Figyelt kérdés

Elég hülyén érzem magam, mert már 21 vagyok, de még mindig nem sikerült kitalálnom, hogy mivel is szeretnék foglalkozni, mit szeretnék tanulni, az egyetemen/főiskolán.

2011-ben érettségiztem, utána felvettek a ME-ÁJK-ra jogász képzésre. Az első szemeszter után rájöttem, hogy ez nem nekem való, ezért az ott is hagytam és inkább elmentem dolgozni, közben pedig OKJ-n jogi asszisztensnek tanulok. (februárban végzek.) Ez utóbbi érdekes, könnyen megtanulom, de valahogy nem az igazi, nem tudom magam elképzelni a jövőben, mint jogi asszisztens. A legnagyobb bajom az, hogy egyszerűen fogalmam sincs, hogy mit szeretnék tanulni, ami jól jövedelmez a későbbiekben és hasznos is. Arra lennék kíváncsi, hogy ki hogyan választotta azt, amit tanul(t). Milyen szempontok alapján, stb...

Köszi! :)

2013. febr. 27. 12:09
 1/2 anonim válasza:
0%

Jól jövedelmezik és hasznos?

Menj külföldre!

2013. febr. 27. 12:15
 2/2 anonim ***** válasza:

SZia!:)

Én is 21 vagyok, és most fogok harmadszorra felvételizni, pedig az első két alkalommal is bekerültem az elsőnek jelölt helyekre. De most gondolom azt, hogy ennél nekem valóbb szakot nem jelölhetnék... Azt hiszem, mára ért el annyi impulzus, hogy eldönthessem, mire van szükségem. Én nem az a miből-lehetne-sok-pénzem típus vagyok, hanem a rosszabb fajta, a hogyan-tudnék-önmegvalósulni-miközben-megváltom-a-világot. Iszonyat sokat agyaltam, hogy milyen szakot kellene választanom, miután tisztáztam magammal, hogy túl hiú vagyok ahhoz, hogy ne legyen diplomám. Tegnap meg megfogalmazódott bennem, hogy iszonyat sok minden érdekel, de nem csinálhatom azt harmadszorra is, hogy egy pillanatnyi elbizonytalanodás miatt kiiratkozom/be sem iratkozom. El kell fogadnom, hogy felnőttem, és ideje kezdeni valamihez az életben. Tényleg sok szak érdekel, de nyugtatgatom magam azzal, hogy az ember nem csak egy diplomát szerezhet. Lesz okj-m is, nehogy valaki azt mondhassa, hülye diplomahalmozó vagyok, aztán csodálkozom, hogy nem találok munkát, mert nincs egy normális, hasznos szakmám. De nekem tényleg kell a tudás, mert művelt szeretnék lenni és büszke a tudásomra.

Szerintem egyébként jó ötlet, hogy elmentél szakmázni. Ha tudom, hogy két évig nem fogok csinálni semmit, érettségi után én is okj-ra mentem volna, legalább lehetne pluszpontom, na de nem igazán láttam előre a dolgokat. A két év alatt ugyan sikerült dolgoznom, de olyan szánalmas fizetésért, hogy csak annyit tanultam meg a dologból, hogy magyaroknak nem szabad dolgozni.

Szóval lehet, hogy Te is olyan vagy, hogy nem tudod eldönteni, a sok közül mit válassz. Lehet, hogy Te is csak többféle tudással kielégülős fajta vagy, és nem éred be eggyel. De lehet, nem ért még elég impulzus ahhoz, hogy tudd, mit is akarsz. De nem szabad itthon úgy dönteni, hogy inkább dolgozunk, és a suli félretesszük kis időre - mert nincs munka. Jelölj valamit, és majd az elkövetkezendő években eldöntöd, mit akarsz. Ne hagyd, hogy kárba menjen akár csak egy éved is... Nem jó érzés.

L21

2013. febr. 27. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!