Milyen pályát tanultatok általános után? Jól döntöttetek? Vagy talán megbántátok, hogy ezt a pályát választottátok? Ha igen, miért?
Én 4 éves angolra mentem,és most gimis éveim közepén járok.
Nem bántam meg -ugyan az angollal ma már ki lehet törölni a segged-,az osztályom a jó nyelvérzékű,ám bizonytalan pályaválasztású tanulóknak indult.
Azt azért megjegyezném,hogy miket inkább humán osztályként kezelnek,ezért a kevésbé jó reál tantárgyat tanító tanárokat kaptunk.... Ami valljuk be,szívás!
"ugyan az angollal ma már ki lehet törölni a segged"
Miért?Csak jó dolog jöhet ha tudsz angolul.Világnyelv.
Kedves 3.!
Az igaz,hogy (még) világnyelv,de annyian beszélnek magyarok közül is angolul,hogy tényleg nem érdemes angolra menni.
Én olasz-magyar kéttannyelvű gimibe mentem és nem bántam meg! Nagyon szeretek nyelvet tanulni,érzékem is van hozzá, uh nálam nem volt kérdés h nyelvi tagozat.
De nem a középiskola választáson múlik, h mi lesz belőled. Én pl. nem nyelvi szakra mentem egyetemen, hanem alkalmazott közgazdaságtanra, ami elég matekos irány. Az elején nehéz volt felzárkózni, de most már nagyon megy és imádom! Volt osztálytársaim közül van aki orvosira, mérnökire ment. De legalább van egy felsőfokú olasz nyelvvizsgánk :)
1. vagyok,ismét
Külföldön nem tudsz elhelyezkedni,csak ha jó ismertségi köröd van.(ja és megjegyezném,hogy középiskolában nem tanítják meg veled az adott szakma szakszavait.)
Az természetesen nagyon jó,meg hasznos dolog,ha valaki folyékonyan beszél angolul.De ez mára már tényleg kevés.
És ha megjegyeztek egy személyes véleményt (bár nyilván most is mindenki ellenem ír majd,és 'lepontoz') , az egyetemi anglisztika szakok sem érnek semmit-de tényleg.Ha belegondoltok,az államilag finanszírozott egyetemek az ilyen töltelékszakok után veszik fel a sok pénzt,és kevest fordítanak rá,hisz nem költséges.(hadd soroljam ide még a médiaszakot is például)
Zárógondolat,avagy remélem egy-két ember elméjét 16 éves létmre felvilágosítottam:
A jövő a fizikával,kémiával,biológiával foglalkozó embereknek van többnyire. (és itt nem a tanárokra gondolok) Na meg persze élsportolóknak.
Úgyhogy,kedves kérdező,én a helyedben ilyen szakra mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!