T1 hogyan tudtátok meg (vagy döntöttétek el), melyik egyetemi szakra akartok menni?
"Csak úgy jött, olyan megvilágosodásképpen:D"
Ej,bárcsak nekem is jönne már!
Amúgy várok még válaszolókat!
Kommunikáció és médiatudomány szakra akartam bejutni, nagyon, de megjelöltem második helyen a műszaki menedzsert is. Hát, ég és föld, körülbelül :D. Kommédiára nem vettek fel, lecsúsztam 9 ponttal a határról, műszaki menedzserre pedig simán bejutottam. De ez csak amolyan B terv volt, amit nem akartam használni :D
Így lett gyorsan egy C terv is, miszerint maradok a középsulimban még két évet, szakmát tanulni. Szereztem is két szakmát, közben halasztgattam (első kérelem "családi okok miatt", második kérelem pedig az igazság, hogy tanulmányokat folytatok még egy évig :D ---> mindkettő elfogadva :D). Szakma után még mindig nem volt kedvem menni egyetemre, munkát kerestem. Hát, találtam, de szakmai tapasztalatot is kértek, nekem az meg nem sok van :P. Így a beiratkozó levél visszaküldésének utolsó napján, a posta zárása után 5 perccel toppantam be a postára, hogy "ajánlott levelet szeretnék feladni!" :D
Ennek már 3 éve lesz lassan, tulajdonképpen nem bántam meg, bár eltartott egy ideig, amíg megbékéltem a szakkal, de találtam egy területet, ami érdekel! Nem mellesleg a társaság nagyon jó! volt időszak, hogy a hátam közepére kívántam az egész szakot, de a társaság miatt bejártam előadásokra, gyakorlatokra, tanultam zh-ra, vizsgára, hogy ne maradjak le tőlük :D.
Én tübb szakot is elkezdtem. Kicsi koromtól kezdve zenésznek készültem, így elégspeciális gimibe jártam, ráadásul amikor elkezdtem az első évet az egyetemen (informtaika, ne kérdezd, miért :D), közben még zenei képzésre is jártam, naná, hogy egyik sem sikerült.
A következő évben elkezdtem a könyvtár szakot, mondván anno jártam könyvtárhasználati versenyekre, és az jó volt, biztos ez is olyan lesz. Hát nem egészen...
de szerencsére itt nem csak szakirányt, hanem ún. minort is lehet választani, azaz elkezdhetsz egy másik szakot. Megnéztem, mik vannak, és megjelöltem az elméleti nyelvészetet. Fogalmam sincs, miért, csak úgy tetszett a neve, de valójában azt sem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák.
Viszont úgy tűnik, itt végre megtaláltam a nekem tetsző szakot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!