Ki milyen szakot választott az egyetemen, mit fogy így dolgozni?
Érdekel, hogy a különböző szakok neve mögött milyen munkalehetőség áll, melyik egyetem és milyen a szak.
Azért kérdezem észt mert tanácstalan vagyok és érdekel ki mit választott és miért
Hát elsősorban a nemedet kellene tudni.
Egyébként fedezd fel mik azok a vonalak amik érdekelnek, eszerint járj utána melyik szak lehetne a legideálisabb.
Én jogásznak tanulok, ami például rengeteg tanulást igényel és az ágazatok is viszonylag szűkek, főleg hogy külföldön nemigazán tudom majd ezt kamatoztatni
Kicsit sok szak létezik, illetve nézz álláshirdetéseket is akár.
Ha rákeresel a szakra, ott van végzés utáni kilátások, statisztikák, szakmatérkép.
Informatikus elég sok pozíciót be tudok tölteni. Szoftver fejlesztés, tesztelés, hálózat építés, kutatás-fejlesztés, IT tanácsadás, rendszerüzemeltetés, ERP rendszerek, projektmenedzsment stb.
Érdekesebb munkák mint etikus hacker, business analyst, design-tervezés, szimulációk.
miért választottam? Rengeteg-féle munkát vállalhatok, ami nem monoton. Illetve a munka egyik fontos célja a megfelelő jöveledem is biztosított számomra.
Ezen kívül szakmai és emberi fejlődés, nyelvtanulás, mint gépi, mint emberi.
Továbbá saját vállalkozás is elindítható, home office megoldások, folyamatos önképzés.
BGE marketingre jártam alapképzésben, utána CEU MBA-re, most meg mesterséges intelligenciát tanulok egy amerikai programban. Ezzel a végzettséggel dolgoztam webprogramozóként, marketing vezetőként, és nagyvállalati stratégián három országban.
De — mivel gondolom ez érdekel – ha újrakezdhetném: szociológiát és kulturális antropológiát tanulnék nappalin (ezt szerintem elvinném phd-ig), mellette kereskedelem és marketinget, majd pedig survey statisztika mesterszakot az eltén; vagy valamilyen data science mesterszakot külföldön.
Programtervező informatikusként végeztem az ELTE-n, szoftverfejlesztőként dolgozom jelenleg. Amikor befejeztem az egyetemet Supportoztam.
Én azért választottam ezt a szakot anno, mert jó voltam matekból, az infó is érdekelt, bár sosem programoztam előtte:D
Nem csináltam mestert, csak egy BSC-m van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!