Egyetemen a szabadon választott tárgyak közül hányat lehet/kell választani?
Nézegetem, hogy mik vannak az egyes szakokon(itt most igazából konkrétan a BME Mechatronika érdekel), de azt nem láttam hogy a felsorolt választható 2 tucat tárgy közül hányat lehet/kell/érdemes választani.
Ugyanúgy a kötelezően választható tárgyak közül csak 1-et kell, vagy többet kell választani?
Azért nézd meg a Tanulmányi szabályzatot, hogy biztosra menj!
Én nem BME-s vagyok, de nálunk így van:
-köt. választhatók közül csak 1-et lehet (és kell is) felvenni. (de néhány közülük meg van hirdetve szabadon választhatóként is)
-szabadon választhatók közül akármennyit felvehetsz. (persze az órarendi ütközések kizárásával stb.) Itt még annyit, hogy ha x kreditet túllépsz, akkor azért fizetni kell valamennyit.
Azt lehet mondani, hogy egy átlagos egyetemista kb hány szabadon választható tárgyat vesz föl?
De ez a szabadon választható tárgyak felvétele ez hogyan zajlik? Minden félévben 1-et kell választani, vagy van egy félév, amikor ki kell választani, hogy mit akarsz, és akkor döntöd el, hogy hányat fogsz felvenni?
Mit nem értesz azon, hogy a saját szakodnak a tantervét vagy TVSZ-ét vagy akármilyét kell elolvasni?
Valamiben benne kell lennie, hogy mennyit kell felvenni.
bme-n mechán úgy van h 10 kreditnyi szabadon választhatót kell megcsinálni és az lehet bármi, ami nincs a kötelező tárgyaid között.
tehát pl. te felveheted a villamosmérnökök programozását vagy a közlekedésmérnököktől valami szakmai tárgyat, de egy "mezei" szabadon választhatót is. Ezekből kell 10 kreditnyit megcsinálni és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!