Hibázok, ha ezt a szakot választom?
végzős vagyok, az ELTE nemzetközi gazdálkodás szakán angolul szeretnék továbbtanulni. azért választottam ezt a szakot, mert nagyon szeretem a nyelveket (szeretnék is az angol és a német mellé még legalább egy, ha nem két nyelvet megtanulni), és a menedzsment, nemzetközi jog, stb. részei tetszenek is.
mivel nincs egy konkrét elképzelésem arról, hogy tulajdonképpen milyen munkát is szeretnék végezni dolgozó felnőttként, így úgy gondoltam, hogy a nemzetközi gazdálkodás szak viszonylag széles kínálatot biztosít, így lesz mozgási terem és választási lehetőségem a jövőben, azt illetően hogy milyen irányban szeretnék inkább elmozdulni; pénzügy vagy marketing vagy menedzsment, stb.
félek azonban a pénzügy és matek részétől, illetve attól, hogy unni fogom, túl száraz lesz az anyag.
A fizetés kérdése is szerepet játszott a döntésben, de az is fontos, hogy valamilyen szinten élvezzem is azt, amit csinálok.
gondolkodtam több más irányban is egyébként:
– nemzetközi kapcsolatok, amiről a visszajelzések nagy része azt mondta büfészak
– jog, amihez úgy gondolom, hogy kell egy egyfajta passzió, hogy az ember kellően el tudja magát kötelezni (hasonlóan az orvos hivatáshoz). Ez úgy érzem bennem nincs meg, pontosan emiatt a bizonytalanság miatt. Viszont sokkal kevésbé matekos és reálos és inkább tanulós, ami pedig számomra jobban feküdne.
– turizmus-vendéglátás. idegenvezető semmiképpen sem akarok lenni, de a rendezvényszervező irány nem hangzik rosszul. a nemzetközi gazdálkodás viszont szerintem egy erősebb szak és ha ez tényleg érdekel inkább elvégzem később, hiszen szerintem ezt könnyebb második diplomaként elvégezni, mint fordítva.
ezenkívül érdekel még a környezetvédelem is (ha nem lenne kriminálisan gyenge a tudásom mind kémiából, mind fizikából a földtudományt is megfontoltam volna – ez a vonat azonban már rég elment, és nem gondolom, hogy fizetés szempontjából túl előnyös választás lett volna) és ennek kérdésével a jövőben is szeretnék foglalkozni.
18 évesen nagyon nehéz úgy felelősségteljes döntést hozni egy olyan dologról, ami nagyban meghatározza majd a jövőmet úgy, hogy még alig tapasztaltam meg a valódi világot és még saját magamat sem ismerem megfelelően.
akik nem tudták eldönteni pontosan milyen irányban akarnak továbbtanulni, azok végül hogyan és mi alapján döntöttek?
köszönöm a válaszodat!
egyébként nagyon reálos a szak? vagy humánabb beállítottságúak is el vannak vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!