PTE-KTK nemzetközi gazdálkodás?
Van esetleg itt valaki, aki ezen a szakon van, esetleg már elvégezte, és tudna mesélni róla?
Érdemes-e ide jelentkeznem? Mik a tapasztalatok ezzel a szakkal kapcsolatban? Milyenek az emberek, közeg? Mennyire lesz teljesíthetetlen, ha közép matekon 4-es az átlagom?
Valamint milyen nehéz kollégiumot szerezni? (kb 70 km-re lakom Pécstől, de mindenképp Pécsen szeretnék tanulni)
És ha erre a szakra jelentkeznék, mely kollégiumok jöhetnének szóba?
Köszönöm mindenkinek, aki szánna időt nekem egy válaszra :)
Szia ! Én nem az általad említett egyetemen tanulok, de ezen a szakon vagyok már két éve .Én szeretem , szerintem jó, sok helyre eltudsz helyezkedni vele . Ide is leírom , teljesen mindegy , hogy milyen matekkal jönnél.
Eltérő a középiskolai matektól , de majd meglátod . Szerintem ha tudsz egyszerűsíteni ,összeadni , egyenletet rendezni plusz nyáron megtanulod a deriválást , valamennyire a függvényeket is érted akkor nincs nagy baj . Ami problémás , hogy itt nagyon gyorsan haladnak az anyagban , ezért otthon mindig gyakorolni kell , hogy ne maradj le . Lesz közgáz 1-2 tárgyad ,ez is matekos , de ezt nem nehéz teljesíteni , itt is az egyenlet rendezést , alap deriválást , egyszerűsítést tudod akkor Könnyebben átlátod majd a feladatoknak a megoldását . Én úgy gondolom , hogy ezeket könnyű begyakorolni. Ezeket csak azért írtam le , hogy ne a matek miatt hanyagold ezt a szakot , mert nem annyira nehéz ahogyan itt sok ember beállítja ,( de nyilván nem is könnyű)
Szerintem is nehéz a kollégiumokba bejutni .
Én úgyvettem észre , hogy a gazdasági szakokon az első 1 -1,5 évben hasonló tárgyakat tanulnak , így váltani is lehet ha mégsem jó az ng számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!