Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BME-n vagy Széchenyi Egyetemen...

BME-n vagy Széchenyi Egyetemen jobb a közlekedésmérnöki szak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Budapesti vagyok, most fogok érettségizni, és a közlekedésmérnöki szak érdekelne a legjobban. Nagyon sok rosszat hallottam a BME-ről szivatások és sok fölösleges tudásmennyiségek tekintetében. De persze ott van az előnye is, hogy a diploma, amit ad, elég értékes. Emellett vonz, hogy vidéki egyetemre járjak, kolis legyek, és a győri egyetemről csupa jó tapasztalatokat hallottam. Képzés tekintetében milyen tapasztalataitok vannak? A BME diploma valóban sokkal értékesebb és könnyebben el lehet helyezkedni vele?

2022. jan. 11. 18:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
31%
A BME diploma annyival értékesebb, hogy teljesen mindegy, mennyit szivatnak, válaszd azt első helyen. A sok szivatás amúgy a legtöbb esetben magasabb követelményeket is takar, ami egy egyetemnél nem feltétlenül rossz. Arról nem beszélve, hogy Budapesten ezerszer több gyakornoki lehetőség adódik majd, ami azért elég fontos.
2022. jan. 11. 23:29
 2/17 anonim ***** válasza:
92%
A BME KJK eléggé no-go
2022. jan. 12. 01:00
 3/17 anonim ***** válasza:
59%

Bme elég szivatós ezen a karon ahogy hallottam. Mondjuk èn közlekre csak akkor mennék ha a jarműmèrnök is onnét ágazak ki. BME esetében asszem ez ìgy van, Győr esetében pedig az külön szak

. Közlekes fizetési átlagot a járműs multik húzzák fel, nem a MÁV meg hadonlóknál 200 vhány ezerért felvett mèrnokok.

2022. jan. 12. 07:41
 4/17 A kérdező kommentje:
Még a logisztikai mérnök is eléggé érdekel. Azzal mi a helyzet ezen a téren?
2022. jan. 12. 09:59
 5/17 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem a győri egyetem is teljesen jó, ráadásul ott az Audi,ahova veszik fel tömegesen a gyakornokokat. Nem ér annyival többet a BME,hogy 1,5-2 évvel később diplomázz esetleg..
2022. jan. 12. 10:39
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Mivel engem a màv, közút meg hasonlók nem vonzanak ès nem is látok benne karriert olyat amit multinál el lehet èrni, lehet, hogy inkább logisztikai mérnök felé kacsingatnék.
2022. jan. 12. 12:27
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

" Közlekes fizetési átlagot a járműs multik húzzák fel, nem a MÁV meg hadonlóknál 200 vhány ezerért felvett mèrnokok."

Jó pár éve kezdtem 210-ért a MÁV-nál, idén 390 vagy 400 a kezdő Bsc-s fizu. Most 600e felett keresek.

Igen, Audinál meg ilyen helyeken lehetne többet is, igaz itt van életem...

"Nem ér annyival többet a BME,hogy 1,5-2 évvel később diplomázz esetleg.."

Mondjuk fél-1 év csúszás a SZE-n is borítékolt, ha mondjuk a Matek1 Hőáram meg pár szórótárgy nem megy elsőre... Amivel nem lenne egyedül... :)

2022. jan. 14. 23:49
 8/17 anonim ***** válasza:
7: néztem a kedvedért friss mavos mérnök hirdetést, bsc diplomások továbbra is brutto 340ert hirdetik.
2022. jan. 15. 09:24
 9/17 anonim ***** válasza:

De tessék itt a link:

[link]

Igaz, hogy ez építőmérnök, de igazából mindegy is.

Bruttó 340.

2022. jan. 15. 10:16
 10/17 anonim ***** válasza:

#8-9:

Idén 10% béremelés jön rá, +némi differenciàlás, csak nincs még EVIG rendelet róla, valszeg azért a 2021-es bérrel hirdetik. (Érvényes bérmegállapodás van!)

Vagy gyökér a HR és még nem javította, csak fut a tavalyi hirdetés.

Amúgy a Startnál 350 és 390, (ide közlekmérnököket keresnek jellemzően, és ez volt a kérdés) ezért írtam a 390-400-at kb annyi (lesz) idén.

Amúgy hozzánk most vettek fel egy srácot, 3 hónap próbaidőre 450, utána emelnek. Nyilván a mi 600+-unkat nem fogja megkapni zöldfülűként, de hát nem 340-el kezdett… Igaz nem gyakornoki programos, uh nem “tanulj fiam, ez a dolgod” lesz egy évig neki.

Gondoltam lejön a válaszból h MÁV-os vagyok, valszeg kicsit jobban képben vagyok a szituval… :)

2022. jan. 15. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!