A győri Széchenyi Egyetemen tanul valaki közlekedésmérnöknek? Mennyire nehéz?
A tárgyak listáját megtalálod tájékoztatókban, pl. az egyetem honlapján. De van ún. "tantárgyválasztást segítő rendszer", ahol bejelölöd hogy mely tárgyak vannak meg és kijelzi (színekkel), hogy melyeket veheted fel. Ez még nem érint, de ha csak úgy a lá natúr megnézed akkor a tárgyakat is látod és a javasolt felvételi félévet is.
Én mondjuk gépészm-re járok a SZE-re (ráadásul levelezőn), a matek I-gyel szívattam magamat két féléven keresztül, de a II és a III simán, elsőre ment. Igazság szerint kicsit foglalkozni kell vele és akkor menni fog. Azért nem kell az évszázad zseniének lenni a matek-fizika-mechanika dolgokhoz.
Rajzolós tárgy csak kettő van, szerintem különösebben nem volt bonyolult. Nekem két gimnazista szobatársam volt, és mindkettő gond nélkül vette az akadályokat :)
A matekok nehezek. 3 matek va és utána egy 4. operációkutatás néven. De ha már első félévben odafigyel rá az ember, akkor teljesíthetőek.
#3: tudom már vége a normál jelentkezésnek, de ha még érdekel, akkor annyit tudok mondani amit egy régivágású műszaki szakitól hallottam: "A műszaki emberről nagyon sokat elmond ahogy rajzol, olyan mint az aláírás. Aki nem tud műszaki rajzot készíteni vagy olvasni az nem is mérnök.".
Közlekedésmérnökin nem tudom melyik tárgyak vannak, a Gépszerk I emlékeim szerint csak rajz, II & III rajz és számítások "egyvelege". A III-mal párhuzamosan már van ún. Számítógépes modellezés és tervezés I, utána pedig ennek a tárgynak a II-es fele, amihez a gépszerk III előfeltétel.
"Közlekedésmérnökin nem tudom melyik tárgyak vannak, a Gépszerk I emlékeim szerint csak rajz, II & III rajz és számítások "egyvelege". A III-mal párhuzamosan már van ún. Számítógépes modellezés és tervezés I, utána pedig ennek a tárgynak a II-es fele, amihez a gépszerk III előfeltétel."
Nem.
Gépszerkezettan van, ez tiszta rajz.
És erre épül a Járműelemek, ami félig rajzolós félig elmélet, gépelemek, csapágy, görgők, ilyesmik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!