Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyiket érdemes választani:...

Melyiket érdemes választani: ELTE vagy BME matematika szak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg gazdasági szakon vagyok elsőéves, de őszintén megmondom csak a matekos tárgyakat kedvelem és sajnos azokból egyre kevesebb lesz az évek során, így úgy döntöttem szakot váltok.

Már régóta gondolkodom a tanári szakmán, de eddig mindenki lebeszélt róla. Idén jöttem rá, hogy én igenis ezt szeretem tanulni/csinálni és szeretném ezt a lelkesedést és szeretetet átadni (még,ha csak egy kicsi százalékát is) másoknak. 6 évet nem igazán szeretnék eltölteni a tanárin, így esett az alapszakra a választásom. Magántanárként úgyis jobban keresnék.

Már csak az a kérdés, hogy a kettő budapesti egyetem közül melyiket válasszam, ha ezek a terveim a jövőre nézve.

Ha valakinek van tapasztalata/véleménye a szakról és egyetemekről, szívesen olvasom azokat! :)

2022. jan. 6. 18:24
A kérdező szavazást indított:
ELTE
BME
23 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%
A BME matematikusokat képez, nem tanárokat.
2022. jan. 6. 18:36
 2/17 anonim ***** válasza:
88%
Tanuljn meg mellé programozni, menj data science -re és lekeresed a csillagokat. Aztán hobbiból még mindig korrepetálhatsz matekot otthon esélyteleneknek, de legalább lesz jövőd.
2022. jan. 6. 20:15
 3/17 anonim ***** válasza:
83%
Ugye tudod, hogy extrém ritka az olyan, aki azért jár matek magántanárhoz, mert lelkesedik? A bukástól megmentett szerencsétlen meg akkor sem fogja megszeretni a matekot, főleg nem úgy, ahogy te, ha akármit is kezdesz vele. Megvan a kettes és az életben többé látni se akarja majd! Csak azért mondom, hogy ne érjen csalódás, a tanítás nem az, mint amit te elképzelsz most.
2022. jan. 6. 20:17
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

#3-as: Igen, tudom. Fel is vagyok rá készülve és egyáltalán nem negatív szempontból, bár ismerek kivételeket. A gimis osztályom 90%-a rosszul lett a matematika hallatán, sőt! Ha már nem fordul görcsbe a gyomra a tanítványomnak boldog leszek. :)

2022. jan. 6. 21:53
 5/17 anonim ***** válasza:
85%
Gazdaság- és pénzügy- matematikai elemzés? Egyik legjobb szak jelenleg.
2022. jan. 6. 23:36
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
#5-ös: azért 5 évet rááldozni elég nagy lenne, főleg hogy ott is vannak gazdasági tárgyak meg matlab programozás. Ha elmegy egy matematika szakra és megtetszik neki mondjuk az alkalmazott matematika onnan mehet kb bárhova, utána választhatja a mester alkmat-ot vagy a bizt. és pénzügymatematikai elemzést is amik nagyon jó szakok
2022. jan. 7. 09:08
 7/17 anonim ***** válasza:
96%
BME matekra mennék inkább, de ha tanári a cél, akkor nem.
2022. jan. 7. 09:12
 8/17 anonim ***** válasza:
74%
Ha szeretsz bulizni, akkor mindenképpen BME.
2022. jan. 7. 15:44
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Elte matekra járok, és úgy mondom, hogy BME-re menj inkább. Többek közt azért, mert az Elte ttk továbbra is erősen a csőd szélén van.
2022. jan. 19. 00:55
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
9-es hogy érted hogy a csőd szélén van?
2022. jan. 19. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!